Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 17. leden 2019, 03:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 11:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Ahoj... Avast mi začal posledních pár dní zachytávat pokusy o spojení se serverem coinhive.com. Stává se to při pokusu o najetí na nějáké stránky. Ne zákonitě vždy. Antivir nic nenašel. Může mi prosím někdo říct, jestli je problém u mě v PC? Nebo jak se toho zbavit? Přikládám hlášku avastu.

http://leteckaposta.cz/972517319

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 11:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Pouzi nejake rozsirenie do prehliadaca napr. No Coin pre Chrome.

Jednoduchy sposob ako sa toho zbavit je nechodit na stranky s minermi.

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 12:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Bohuzel je hodne stranek infikovanych a při jejich prochazeni tezis krypto menu. Když ti to Avast u nejake stranky nahlasi, tak na ni nechodit, pripadne upozornit admina, když tu stranku potrebujes k "zivotu".

_________________
PC1: CPU: Intel Core i5 2500K, MB: ASRock Z77 Extreme4, GPU: XFX RX 480 Backplate Black Edition OC, RAM: 2x 8 GB DDR3 1600, HDD: Intel 320 - 80 GB + Intel 535 - 480 GB, Case: Fractal Design Define XL R2, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, Monitor: Dell P2416D

PC2: CPU: AMD Kaveri A10-7700K, MB: ASUS A88XM-PLUS, RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866, HDD: Intel 520 - 120 GB, Case: SilverStone SST-PS09B, PSU: Be quiet! Pure Power L8 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 12:22 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
třeba Opera má NoCoin funkcionalitu vestavěnou :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 12:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Jenže mě to naskakuje nejvíce na seznamu. A prakticky kdekoliv. Náhodně... Jinak já jsem navyklý na mozilu. Zkusím něco prohledat tam.

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 13:15 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
pak to ale vypadá spíš na zabordelený systém než problém na webu.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 16:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
No i to je možné. Nemůžu vyloučit. Je nějaký prográmek na kontrolu? Avast se tváří po kontrole že je vše OK.

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 16:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
zkus mbam https://www.malwarebytes.com/ ten free staci

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: út 16. říjen 2018, 21:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
díky, vyzkouším

Tak nějáký bordel v podobě dvou souborů jsem našel a smazal, ale problém stejně přetrvává. A nejvíce mě štve, že mi to naskakuje nejčastěji na seznamu. No asi pomůže jedině reinstal nebo zkusím ještě úplně odstranit mozzilu a znovu nainstalovat. Ukazuje se to jako trojský kůň ve firefox.exe.

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2018, 08:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Reinstallem nic nezkazíš, ale zkus první ten MalwareBytes, případně mně se ještě osvědčil HitmanPro a Zemana.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2018, 08:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
No ten MalwareBytes jsem už vyzkoušel. Našel nějáké dva soubory instalaček VLC a ty jsme smazal. Jinak už to vypadalo, že je ráno po problému, ale po nějáké době to žačalo znovu. Malwarebytes to blokuje. Zkusím jen tak ze srandy jiný prohlížeč.

edit: takže skáče to i na chrome..... :angry2:

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2018, 14:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
smaz temp a cache (a cookies) prohlizece

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: st 17. říjen 2018, 14:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Zmaž komplet appdata pro tvoje prohlížeče, na jistotu.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: čt 18. říjen 2018, 12:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
No hele zkusil jsem to pročistit CCleaner a bez výsledku. Problém frčí dál. Teď už naskakuje problém s BV:Miner-T [Trj].... :shock:

Ohledně těch adddat nevím co tam přesně nebo kde. Nejsem úplně IT specialista. Omlouvám se

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: čt 18. říjen 2018, 12:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Dej si zobrazit skryté soubory a složky. C:\users\tvujprofil\appdata (to je ta skrytá složka) a pak tam máš local/local low a roaming ..tak jdi do Local a najdi si tam chrome/firefox a celý to smaž. V roamingu taky tak...hoď restart pc a zkus to. To se smazání celého prohlížeče do hloubky.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2018, 14:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
No vše jsem promazal. Mozila a ostatní prohlížeče jsou čisté jak lilie a stejně mi to vyskakuje. Asi format... :evil:

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2018, 15:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Reinstall je imho nejrychlejší varianta.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: po 22. říjen 2018, 23:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2006
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Nemuze to byt nabourany router? Mate doma vic pc - na nich je to ok?


 Profil  
 Předmět: Re: Coinhive
PříspěvekZaslal v: pá 14. prosinec 2018, 10:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Nn. Nakonec vyřešeno na dálku dle instrukcí na webu viry.cz. Chvíli to trvalo, ale nakonec format nebyl potřeba.

_________________
PC: MB Asus P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD 500GB, Fortron FSP500-60GHN, OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.