Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 5. srpen 2020, 03:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 177 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 13. leden 2019, 11:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Leon_ napsal:
ok :) bumpni keď tak, keď to vyjde. Chcel som to začať hrať už skôr. Ale tesne akurát keď si písal pred 3 mesiacmi, že vyjde skoro final build, tak som sa rozhodol, že počkám. Posledné Factorio som hral 0.11, takže to bude veľmi príjemná zmena zahrať si to po takto veľkých úpravách :)
Jestli jsi naposled hrál 0.11, tak to skoro ani nepoznáš :D

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 13. leden 2019, 11:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
To jo :D

Ja som sem tam sledoval nejaké Factorio streamy, ale to len pár minút, takže veľa toho neviem. Okrem dizajnového šoku :D som zvedavý hlavne aj na funkcie ktoré pridali, napr taký CUT/COPY/UNDO a podobne, to sme fakt vtedy nemali :D a to je len maličko čo som vyčítal z blogov, o ktorých viem. No a v neposlednej rade itemy čo pridali do hry. Napr za mojich čias sme mali len 4 prekladače atd :D takže tam som tiež zvedavý na všetko ostatné.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2019, 19:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
No sice nestíhají a 0.17 bude asi v únoru, ale to nové GUI a nové funkce/vychytávky v něm jsou SUPER :!:
https://factorio.com/blog/post/fff-280

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 00:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
da se z budovy nejak odstranit "item request slot icon"? do budovy jsem rucne vlozil moduly a porad na ni sviti item request pro roboty, ze do ni maji ty moduly vlozit - coz se nestane, protoze je uz plno a ted me na vsem sviti tahle modra ikona, pres kterou neni nic videt

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 01:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
@Alfajk
Mně to zmizí samo, jakmile tam doletí ti roboti s moduly, i když je nemůžou vložit, viz ukázkové video.

Hraješ čisté Factorio nebo máš nějaké módy?

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 01:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
mam spoustu modu, ale nic nezasahuje do zakladnich mechanik hry, drive ta ikona zmizela sama pokud doletel robot s modulem, nebo pokud to tam clovek vlozil sam, ale ted to tam vsude zustava i kdyz je budova plna (modul jsem do ni dal rucne, pokud tam moduly vlozi robot, ikona spravne zmizi)

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 09:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Já tipuji, že to dělá nějaký mod, ty si sice můžeš myslet opak, ale v 99,9% případů to tak je, čisté Factorio obsahuje opravdu velice málo chyb a pokud už se nějaká najde, je to většinou ve stylu: nasedl jsem do vlaku, zároveň ve stejný okamžik vzlétala raketa, explodoval reaktor a inserter vytáhl rybu z vodu a tím pádem hra spadla :D
Zkusil bych všechny vypnout a uvidíš, samozřejmě ať máš zálohu uložené pozice.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 10:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak po vypnuti modu tam ta ikona zustala... ale jde pravym kliknutim sundat, jen se me to moc nechce obihat a rucne klikat

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 10:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Tak ona asi zůstane zaseklá, protože ti roboti co tam nesli ty moduly, jsou už asi dávno pryč. Já jsem myslel, aby jsi nově také zkusil udělat to samé co předtím a jestli tam znovu zůstane.
Případně hoď sem seznam modu.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 15:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
po tom, co se vyrobil dostatecnej pocet modulu a obsadil jsem vsechny volny sloty, kde je bylo mozny pouzit (i kdyz uz bylo plno), tak to razem vsude zmizelo, asi nejakej bug

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 17:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nemate nekdo blueprint na vsechny vedy najednou, s pouzitim beaconu, s jasne viditelnym belt vstupem/vystupem?

jediny, co jsem nasel, je toto https://factorioprints.com/view/-Kv98Ua8jl-tzglA7cp6 ale tam je blue print s vlakama a to nepotrebuju

je mozny v blueprintu nejakej hromadne mazat? ani editor https://teoxoy.github.io/factorio-blueprint-editor/ asi neumi nic jinyho nez richt-click-to-remove, nic hromadnyho... navic, jak se z toho editoru exportuje? nenasel jsem na to tlacitko

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 17:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
to takto hrajete factorio? ze vam niekto vytvori blueprinty?


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 17:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
kdyz ho hraju po desaty, tak ano, nevymejslim kolo, kdyz ho nekdo uz vymyslel predemnou...

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2019, 10:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ked to hram po desiate tak uz budem predsa mat vytvorenu vlastnu blueprint kniznicu. A na tej stranke je kopec bluepirnt pre jednotlive tipy treba si to len poskladat. Lebo toto sa uz dostava do stavu "press button to win"


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2019, 10:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
Asi tak no ... tj jak hrať CSko, ale niekto najprv za teba položi bombu aby si ju mohol chrániť :D ... veď celý tne princíp hry je o tom si to postaviť sám a vždy vymyslieť lepší systém a nie že si tam čapneš 5tinu továrne z blueprintu :D lol


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2019, 10:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nou napsal:
Ked to hram po desiate tak uz budem predsa mat vytvorenu vlastnu blueprint kniznicu. A na tej stranke je kopec bluepirnt pre jednotlive tipy treba si to len poskladat. Lebo toto sa uz dostava do stavu "press button to win"

to jsem mel, nez jsem zacal aktualni gameplay, protoze jsem omylem vyhodil celou knizku misto jednoho blueprintu :nervous:
a autosave samozrejme uklada jen mapu, blueprinty jsou ulozeny samostatne a nemaji zalohu, po loadu byly porad pryc :sad:

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: čt 21. únor 2019, 09:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. říjen 2009
Nahoru
Leon_ napsal:
Asi tak no ... tj jak hrať CSko, ale niekto najprv za teba položi bombu aby si ju mohol chrániť :D ... veď celý tne princíp hry je o tom si to postaviť sám a vždy vymyslieť lepší systém a nie že si tam čapneš 5tinu továrne z blueprintu :D lol


tady jde o to, že pokud to fakt hraješ podesáté a stavíš megatovárnu, tak se hra posunuje od budování základny k vlakovému/logistickému simulátoru. Vzhledem k tomu, že v tom okamžiku už stejně všechno děláš přes blueprinty, tak se nedivím když někdo šáhne do databáze pro nějaký optimalizovaný (poměry, UPS, zabraný prostor)
Osobně třeba používám cizí blueprint na prostorově optimalizovanou rafinérii.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 22. únor 2019, 19:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Takže to vypadá, že verze 0.17 bude příští týden vypuštěna :)
https://factorio.com/blog/post/fff-283
Citace:
As you can see, there are a lot of things happening at the last moment, but it seems that there shouldn't be a big obstacle in the way of release next week.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 22. únor 2019, 19:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
:thumbsup: :bomb:

... inak tí bittery a belty dobrá sranda :D


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 26. únor 2019, 18:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
0.17 je venku!

Na Steamu musíte zvolit "0.17.X - Latest 0.17 Experimental" v záložce Beta verze, pokud chcete stahovat.

Výpis změn https://forums.factorio.com/viewtopic.php?t=65070

EDIT
Takže jednoduché mody jako Long Reach nebo Squeak Through funguji ok, potom co se změní verze hry na 0.17 v "info.json" souboru uvnitř modu.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 177 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 23 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.