Jaké repro k PC a PS4 na filmy a hry

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
jakubom
Začátečník
Začátečník
Registrován: 06. čer 2010

Jaké repro k PC a PS4 na filmy a hry

Příspěvek od jakubom »

Ahoj, potřebuju asi trochu poradit.

Přemýšlím nad pořízením lepšího ozvučení k projektoru. Projektor je v cenové relaci 15 tisíc, využití je 80% koukání na filmy, 20% hraní her přes PS4.

Aktuálně se k tomu používají nějaké staré genius repráky od pc, no co si budeme, není to ideální.

Cenová relace, do které se chci vejít je 3-5 tisíc, dle toho do jaké z variant půjdu a zda bude opravdu stát za to připlatit třeba i něco navíc. Zase za repro prostě nedám 10 K+.

Varianty které jsem identifikoval jsou tyto tři.

1) Soundbar - jednoduché řešení, propojení přes 3,5 jacka jak z pc tak z PSka. Mám možnost mít za dobré peníze například jbl tv boost, otázka jak daleko to bude rozdílné proti těm geniusům.

2) Aktivní repro stylem něco jako Microlab solo7c, stejné propojení, asi to trochu lepší zvuk. Možná i C9, kdybych je sehnal za hezké peníze, protože velkým plusem je HDMI.

3) Varianta u které mám nejvíce otázek, ale asi mně poskytne nejlepší žážitek je nákup recieveru například něco jako Onkyo TX-SR507 z druhé ruky (se vejdu do 3 tisíc +/-) propojít do HDMI kabely, takže zvuk půjde rovnou ze zdroje do recieveru a potom do repra. No a k tomu nějaké bazar starší repráky ve stereu kolem 2-3 tísíc. Nicméně nevím zda má smysl takto laborovat a zda utracené peníze budou stát opravdu za ten rozdíl.

Tady mně pak ještě zůstává otázka nad stereem nebo 5.0 5.1 variantou, přece jenom když neposlouchám hudbu, lepší zážitek z filmů by mohl být díky více reprákům. Zaujaly mě Pioneer S-1 které stojí kolem 1500 ve variantě 5.0 k tomu nějaké reciever kolem 3 tisíc. Otázka je ale jak by to vůbec hrálo....

Za nějaký tip a radu budu rád :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 09. dub 2005
Bydliště: Slaný

Re: Jaké repro k PC a PS4 na filmy a hry

Příspěvek od crashPC »

V této situaci bych nelaboroval. Microlab nebo Edifier. :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
jakubom
Začátečník
Začátečník
Registrován: 06. čer 2010

Re: Jaké repro k PC a PS4 na filmy a hry

Příspěvek od jakubom »

Asi nic jiného nezbyde, pravděpodobně půjdu do microlabů no.
kurcatovium
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 20. kvě 2007
Bydliště: Wildenschwert / Ústí nad Orlicí

Re: Jaké repro k PC a PS4 na filmy a hry

Příspěvek od kurcatovium »

V téhle ceně nemá o receiveru, případně 5.1 sestavě, vůbec smysl uvažovat - jsou to vyhozené peníze. Pokud jde o kvalitu zvuku, Microlab nebo Edifier budou rozhodně dál než (alespoň ty cenově srovnatelné) soundbary. Litry objemu a plochu repro jen tak nenahradíš.

Osobně bych se díval klidně po Solo6c. Mrkni na youtube kanál "digital stereophony" dělá tam face 2 face porovnání různých repro zhruba i v téhle cenové - Microlab, Edifier, Jbl, Mackie, atd.

CPU Ryzen 5600 MB MSI Tomahawk B550 GPU Asrock RX 6800 Challenger Pro OC RAM Goodram 2x16GB 3400 Chladič SPC Fera 5 SSD několik různých kusů Case Fractal Define S + 3x Noctua NF-A14 PSU EVGA 750 G2 Zvuk Audient iD4 mkII + Beyerdynamic DT990 Pro Periferie Dell S2722DGM + Dell U2515H + SPC GK530 + Logitech G305/CZC Trickster
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“