Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 15. prosinec 2019, 08:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X - info,recenze
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2019, 14:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. leden 2019
Nahoru
Jj... :D mam prumer 58 fps na vega 64 + ryzen 3700x (benchmark)
Ten AC origins nevypadá nejak svetoborne... ta optimalizace mi prijde jako dost mizerna

_________________
PC - Ryzen 3700x@NoctuaD14 - MSI x470 gaming plus - Crucial 32gb 3600CL16@1T - SX8200 pro 1TB - SEAGATE Backup Plus 5TB - Vega 64 strix - Soundblaster Z + Mackie CR4 - FractalR4 - Supernova G3 850w - AOC G2460PF


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X - info,recenze
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2019, 19:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
HEAD : A dukaz?
Pokud ja vidim tak Ryzen 3600 se zapnutym SMT je stale pomalejsi nez se vypnutym u AC Origins.
https://www.youtube.com/watch?v=Cm9W6YHLa_s&t=58s
Ale uz to neresim, zaplatit 3ku navic za par fps se mi nevyplati, posetrim radsi na lepsi grafiku.

g-ice : jake graficke nastaveni? Ultra High? asi ne full HD rozliseni, kdyz ja mam Ultra High 57fps avg ... :-)

_________________
<-MB-> ASROCK B450M Pro4 | <-CPU-> AMD Ryzen 2600 @ 4.000 Mhz| <-RAM-> 16GB (2x8) DDR4 Kingston HyperX Predator 3200Mhz
<-SSD-> 120GB Kingston HyperX Fury (SYSTEM) + 512GB Adata XPG SX8200 Pro (GAMES) | 23.8" LCD Acer SA240YA
<-GPU-> Gigabyte Geforce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G | <-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-CASE-> SilentiumPC Brutus M10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X - info,recenze
PříspěvekZaslal v: pá 9. srpen 2019, 13:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Tak objednany Ryzen 3600+Gigabyte B450 Aorus Elite+16GB Vengeance LPX 3200. Doufam, ze nebudu litovat a pojede to nejak obstojne bez vyraznych problemu.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X - info,recenze
PříspěvekZaslal v: so 10. srpen 2019, 09:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Hladis napsal:
Tak objednany Ryzen 3600+Gigabyte B450 Aorus Elite+16GB Vengeance LPX 3200. Doufam, ze nebudu litovat a pojede to nejak obstojne bez vyraznych problemu.

Upgrade z 6700k na 3600 podle me nema smysl.


//edit Wilik - promaz OT

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: so 10. srpen 2019, 13:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Tohle je upgrade z Haswella i5-4430.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: so 10. srpen 2019, 17:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Teď jsem tuhle kombinaci flashoval. Mělo by to jet bez problémů. :-)

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: ne 11. srpen 2019, 08:25 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
killerek napsal:
Na to bych moc nespolehal. Me prisla deska s rok starym BIOSem.
Tak jim to vratim (je tam lhuta) a vezmu jinde, pokud poslou desku, na kterou nekde seda prach a klidne to poslou s novym Ryzenem. Na takovy prasecacky jednani nebudu zvedavej. To uz pak je lepsi vzit i stary Ryzen, naflashovat a poslat jim ho zpet. :roll: Jo to se jim vyplati. Cesko je holt porad na "vychode" a zapomel jsem na to při objednavani. :|


//Edd - premazane, unlock
//edit Wilik - promaz OT, opravdu do AMD CPU nepatri info o prodejcich a deskach!


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: ne 11. srpen 2019, 17:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Tohle není vůbec výsada pouze východu... A pokud, tak zpola ne protože východ, ale protože malej trh.

Pořád se nemůžu rozhodnout jestli 3600 nebo 3700X...
To s tím procesorem se tak obvykle dělá...

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: ne 11. srpen 2019, 19:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Recko je taky maly trh, ale to jednani ve vztahu zakaznik-prodejce je tam na vysoky urovni a uz bych to tu neresil. Uvidim az to prijde a dle toho se zaridim, to je muj problém a prodejce. Spis doufam, ze chybu neudelaji, protože to je obvious a pak si s novym Ryzenem vyhraju co umi a mohl bych udelat nejaky testy s GTX 1080 a dat sem.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 12. srpen 2019, 15:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak to tady neni, ani na to nejsou kapacity. všechny Eshopy jedou na nulovou marži protože dodavatelé jsou drazí a lidi vždy koupěj tam kde jim zboží nebo heuréka najde nejnišší cenu. Platěj lidi jak v Mcdonaldu (jejich kvalita tomu pak odpovídá) a navíc bejvá ještě všude podstav, takže všechna oddělení nestíhaj, takže šance že někdo bude řešit tvou objednávku, nedejbože tvůj board jen tak z dobrý vůle je nulová, to jsem řešil naposledy já ještě v CZC tak před 10 lety. Co trh obsadila Alza tak každej kdo chctěl konkurovat kvalitou zavřel krám, na to množství s e supernízkou maří prostě nemáš.

To hlavně protože ten člověk co to dělá by toho udělal 5x méně kdyby musel vše procházet. Ty čísla co kde kdo zpracuje (tech podpora, reklamace, obchod, sklad, expedice) na to kolik lidí to dělá jsou tak extrémní že se fakt nekontroluje vůbec nic. Jediná "vstřícnost" vůči zákazníkovi u těch lepších je větší benevolentnost během reklamací a tuto vstřícnost si můžou dovolit opět jen ti velcí protože na to naženou prachy množstvím, ne kvalitou.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 11:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Takze uz to je doma, tak jsem na novy Ryzen zvedav. V Alze nemeli IQ houpacího konika a poslali spolu s CPU desku jasne označenou, ze je Ryzen 3000 ready. Splést se opravdu nemohli, to by jinak byla pekna demence, takze me oproti tem zdejsim "drama" postum pozitivne potesili.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 11:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Byla tam ready samolepka od výrobce boardu nebo jejich? Pokud jejich tak to fakt klobouk dolu to bych nečekal.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 12:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
To spíš samolepka od výrobce. Vzhledem k tomu, kdo dneska dělá na výdeji zboží pochybuju, že to někdo někdy zkoušel. Tipuju náhodu a fakt, že kvůli obratu má alza naskladněný prostě už nový kusy desek.

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3200@3400 Crucial Ballistix Sport LT | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHBS312 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Seasonic Focus Plus Gold 650W | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 13:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Jak je znamo, vyrobci jasne označuji desky, které jsou Ryzen 3000 compatible a uz uplnynula dost dlouha doba, aby tyto desky byly naskladneny. Normalne je to na krabici a není to u Gigabyte samolepka, je to nova krabice. Bylo by opravdu uplne dementni od Alzy, pokud by tam dali spatnou desku, když nove a jasne oznacene, jsou normalne na skladech, coz jsem si před objednavanim overoval. To neni o nahode, ale o pristupu. Alza ma dost vysoky obrat zbozi, takze by bylo hodne zvlastni, aby se jim tam valely nejaky rok stary desky a ty nesmyslne prihodili k novym CPU, zvlaste po takovy době, kdy je novy Ryzen uz na trhu. To by byl servis "pojd na me z boku". Nerekl bych, pokud by to bylo hned po uvedeni a nove desky by ještě nebyly k dispozici, nebo bych bral jen samotnou desku, ale to nebyl tento pripad. Zadny drama se nekonalo.

Kazdopadne k veci, Ryzen nahozen, pisu uz z nej, jdu si s nim hrat a zkoumat, kde soudruzi pripadne udelali chybu (viz. vase stiznosti v threadech) a jaky to ma potencial, zda bych nemel menit i v Recku. Tenhle kus stejne pojede otci nejspis na default bez OC.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 14:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Hladis napsal:
...takze by bylo hodne zvlastni, aby se jim tam valely nejaky rok stary desky a ty nesmyslne prihodili k novym CPU, zvlaste po takovy době, kdy je novy Ryzen uz na trhu. To by byl servis "pojd na me z boku". Nerekl bych, pokud by to bylo hned po uvedeni a nove desky by ještě nebyly k dispozici...

Uvedomuješ si, že medzi tvojím "hodne zvlastni" a "nerekl bych" je len nejakých 5 týždňov, nakoľko pred takým časom bol launch? Zas za takú samozrejmosť by som ten nový BIOS nepovažoval, ale ok.

_________________
CPU: i7-3770 @3,8-4GHz; COOLER: NH-C12P (lapovaný) MB: ASRock Fatal1ty Z77 PROFESSIONAL-M RAM: 2x8GB DDR3 HyperX Savage 1600MHz CL9
VGA:
Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Intel 520 120GB + Samsung SpinPoint F3 1TB + Toshiba 2TB + Samsung SpinPoint F1 1TB
PSU: Corsair HX520 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 15:20 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Nejak se ti ztratilo v prekladu, ze jsem si dostupnost novych a znacenych desek overoval. Tedy je zcela samozrejme ze strany zákazníka ocekavat profesionalni pristup od obchodu a ze obchod doda to co dodat spravne ma. Zalozte si téma "Necham se ojet obchodnikem a jsem na to hrdej" v prislusny sekci a tam si to laskave reste, tady to nemá co delat.

Mam tam Agesu 1.0.0.2, tedy podle tech problemu, co resite jinde, tipuju, ze bych updatovat BIOS s novejsi Agesou nemel, nebo je to loterie ?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 15:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
No hlavně u gigabyte člověk neví ani s ofiko biosama, jestli nejsou fatálně zabugovaný, natož s betama. Tj. pokud to funguje, kašli na update. Nebo si předtím projeď tohle fórum http://gigabyteforum.freeforums.net/thr ... ios-thread :mrgreen:

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3200@3400 Crucial Ballistix Sport LT | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHBS312 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Seasonic Focus Plus Gold 650W | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 16:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
S Gigabytem mam dobry zkusenosti, ale zase slo především o intel platformy. No ze nejsem uz na intelu jsem zjistil velice rychle. BSOD jsem tedy nevidel nekolik let a bum, modra smrt hned při instalaci AMD driveru. No to bude dílo.

Jinak chce někdo něco specifickyho na tom CPU testnout ?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 16:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Řeknu jedno nemilé tajmenství, já jsem dosahovaj nejlepšího výkonu před instalací jakejchkoliv driverů jen čisté win 1903, ve správci pár neznámejch položek ale CPU fungoval a boostoval OK a instalace driverů na chipset ho trochu hmm, srazila, asi jen o 2% ale ano. Novější agesa mu pak dávala už větší rány tak jsem se radši vrátil na starej bios.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 14. srpen 2019, 16:53 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Heh tak druhy BSOD. "System thread exception not handled" a druhy "page fault in nonpaged area". Teda to to zacina.

Corsair pameti tomu asi nechutnaj, tak jsem upravil casovani. Uvidim zda to pomuze.

//
Jop, pomohlo nastaveni pameti rucne. Cekal jsem takovy problém, ostatne na netu je okolo Ryzenu a pameti threadu pozehnane, takze jsem vedel kam jit a co zmenit.

_________________
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.