Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 16. prosinec 2019, 09:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 12. srpen 2019, 22:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
:mrgreen: Našel jsem v práci celkem solidní desku, upgrade pozastaven.
:wink:

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


Naposledy upravil AllowedCry dne po 12. srpen 2019, 23:27, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: čt 29. srpen 2019, 18:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Taky pořizuju R5 3600 a beru B450 Tomahawk max, začátkem září by měla být v prodeji. Jen bych potřeboval radu jak je to s RGB? Musí to deska nějak podporovat? Třeba když budu mít rgb ramky jestli to půjde synchronizovat s ostatníma rgb komponentama..

_________________
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb / MSI RTX 2070 super gaming X trio


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: pá 30. srpen 2019, 08:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Migl napsal:
Taky pořizuju R5 3600 a beru B450 Tomahawk max, začátkem září by měla být v prodeji. Jen bych potřeboval radu jak je to s RGB? Musí to deska nějak podporovat? Třeba když budu mít rgb ramky jestli to půjde synchronizovat s ostatníma rgb komponentama..

Pokud chces synchronizovat, tak musi RAM (a jine komponenty) podporovat Mystic light (u MSI).

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: pá 30. srpen 2019, 16:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Díky.. Už jsem to nějak tak vypátral, před tím jsem u Tomahawku ten Mystic light přehlídl. Nikdy jsem rgb neřešil ale koupil jsem Be quiet! Silent base 601 s oknem tak aby to tam nebylo rozhádaný :)

_________________
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb / MSI RTX 2070 super gaming X trio


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: čt 24. říjen 2019, 18:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak uz mam doma R7 3700X a nakoniec vzal znovu dostupnu vypredajovu Crosshair VI Hero. Predpokladam teraz, ze budem potrebovat starsi Ryzen, aby som mohol upgradnut BIOS. Alebo je mozne tento proces urobit aj bez CPU, naslepo cez knofliky a USB flashku?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: čt 24. říjen 2019, 18:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Crosshair VI Hero je jedna z desek, která má funkci FLASHBACK BIOS, čili pomocí USB-čka můžeš updatovat BIOS a nepotřebovat starší CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: čt 24. říjen 2019, 19:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Spirit: Ano funguje to bezproblemov, trva to cca 3 minuty

https://www.youtube.com/watch?v=yYEMryiwmkk


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: pá 25. říjen 2019, 05:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Luxus, diky! :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 09:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak som urobil upgrade biosu, vypol, namontoval vsetko potrebne a aj tak sa mi iba rozbehnu fany, obraz nikde a hlaska "02" (alebo "20"?). Nejaky napad? :?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 10:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Zkus to flashnout ještě jednou. Taky se mi stalo, že to napoprvé nechtělo "chytit", ale udělal jsem ten BIOS flashback ještě jednou a už to šlo.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 10:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Tak ako pise DAVEmon, tiez som to naposledy robil neviem preco na 2x

... inac len pre istotu, ak to robis takto, ten subor treba premenovat, tak ako je v navode vyssie, USB kluc ma byt sformatovany na FAT32 a pri flesovani musi byt prazdny, len s tym premenovanym suborom. Pouzit musis USB port k tomu urceny.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 17:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Urobil som presne ako pisete, USB zformatoval na F32, nahral subor, pouzil renamer, na flash ostal jenom ten subor. USB port pouzil spravny, pretoze BIOS knoflik svietil, pak blikal, pak rychlejsie blikal, pak blikal rychlo a nakoniec zhasol uplne. Doska sa pri zapnuti rozbehne, vetrak i ramky svietia, na displayi prebehne rada kodov a ustali sa to bez obrazu na monitore na kode "02". Googlil som, ludia pisali, ze zle ulozene CPU alebo spatne zasunute napajacie konektory, vsetko znovu osadil ale bez vysledku. Inak flash uz robil aj po druhe, nepomohlo.. :(


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 20:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Skontroluj si ten port radsej podla navodu, to ze nieco blika nic neznamena. Zhasne to samo a blika aj ked nenajde bios file. Ja som to nepremenovaval cez renamer, funguje to aj klasickym sposobom. V knizocke s manualom mas aj popis tych Q kodov.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 06:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Port som pouzil spravny, je aj oznaceny... Postup podla videa vyssie. Popis kodu 02 mi nepovie nic, nez ze "je problem s CPU". Ludia na nete problem vyriesili rozne: "Osadil som CPU znovu a uz to funguje." "Problem bol v zle dosadenom napajani CPU." "Mal som stary BIOS." a pod...

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 10:25 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2011
Nahoru
Skusal si viackrat natvrdo (idealne tlacitko na doske) zresetovat system? Na prvy krat to niektorym ludom trvalo kym to postne.
Druha moznost je este vyskusat ramky (moduly/sloty). 02/07 som dostaval ked som prehnal OC RAM.


TRollfan: niekde som cital, ze QR kody su uz znacne out of date ale neviem coje na tom pravdy


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 12:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Spirit napsal:
Port som pouzil spravny, je aj oznaceny... Postup podla videa vyssie. Popis kodu 02 mi nepovie nic, nez ze "je problem s CPU".


Boze, keby si sa do toho manualu aspon pozrel.
Citace:
02 - AP initialization before microcode loading

Kde tam vidis aky problem s CPU?! Skusil si pockat dlhsi cas ci sa doska sama nenahodi a netrva jej len prva inicializacia noveho biosu po prvy post dlhsie?


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 12:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Ano pozrel som sa a nesom z toho mudrejsi. Stejne, ako z toho nie si mudrejsi teraz ty.. :roll: Ne, doska sa sama nenahodi ani po 5 minutach..


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 13:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Ta 02 je vážně hodně obecná a každému pomohlo něco jiného. Zkus ještě CMOS (hned vedle tlačítka na flashback), vyndat aspoň na 20 minut baterku. A v jaké fázi se ten 02 kod objevuje? Když kontroluje VGA, DRAM nebo Boot? Jak bylo předtím řečeno, zkus osadit pouze jedním RAM modulem třeba v jiném slotu. Pokud ti i při vypnutí CPU svítí zeleně znamená to, že funguje. Q kody na procesor jsou úplně jiné.


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 15:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
skusal som zvlast ramky, rozne sloty, vyndat a znovu osadit procak, skusil som CMOS reset, 2x update BIOSu, este skusim tu baterku no... Inak ked dam reset CMOS, tak sa tam nahraje znovu ten od vyroby? Prikladam video: https://www.youtube.com/watch?v=JtmufljTOxs


 Profil  
 Předmět: Re: Jakou desku k R5 3600
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 15:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Vyskusaj este starsiu verziu biosu, nie ten posledny...trebars tento

Version 7306
2019/08/1510.23 MBytes
CROSSHAIR VI HERO BIOS 7306
Update AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch AB.
Update overclocking auto-rules for Ryzen 3000 CPUs.
" Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (C6H.CAP) using BIOSRenamer.''


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.