Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 12. červen 2021, 11:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10
PříspěvekZaslal v: so 25. leden 2020, 14:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Zdar, dostala se mi do ruky sestava na míru složená v CZC, abych tam nahodil W10 a celkově to rozjel.

Celá instalace proběhla na mém starém monitoru, připojeném skrz DP - DVI kabel, vše proběhlo OK. Po bootu do Windows 10 ovšem signál do displayportu zmizel, druhý monitor na HDMI funguje.

Vyměnil jsem tři verze ovladačů k iGPU (poslední z ledna, poslední WHQL z prosince, a nějaké k desce ze září), ani v jednom případě to nefungovalo. Při poslední instalaci ovladačů (kdy jsem provedl čistou instalaci skrz Adrenalin instalátor, to jejich "tovární nastavení" či co) to chvíli běželo na displayportu ve W10 normálně - než se ovladače doinstalovaly a jsem tam, kde jsem byl předtím. Podotýkám, že post probíhá normálně přes DP, BIOS se mi taky zobrazuje na DP, signál se ztratí až naskočí W10. AMD chipset drivery nainstalované mám, zkoušel jsem i maximum performance profil, ale nic.

Sestava:
Ryzen 3 3200G
Asrock B450 Gaming-ITX/ac s biosem P3.50, což je poslední s Agesou 1.0.0.3. Je jen jeden novější, s Agesou 1.0.0.4
HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3000 (běží na default 2400) HX430C15PB3K2/16
Crucial MX500 250GB
Seagate 2TB
Seasonic M12II Bronze Evo - 520W
W10 1909

//po použití DDU systém naskočil jen přes DP. Asi za 30 sekund - po přeskoku z MS Driveru na AMD - to přeskočilo zase na HDMI.

//přesně toto https://community.amd.com/thread/245010

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10
PříspěvekZaslal v: so 25. leden 2020, 17:23 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Teoreticky bys mohl zkusit nastavit napevno rozlišení a refresh rate. Nic moc další mě nenapadá...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10
PříspěvekZaslal v: so 25. leden 2020, 17:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
To nemůžu, protože ten monitor vůbec není nikde vidět... Asi na to kašlu, stejně k tomu bude jen jeden monitor, nechám to přes HDMI a v budoucnu zkusím update ovladačů, zda to už AMD vyřešilo... podle jejich fór na community.amd.com s tím zápasí víc lidí, všichni cca na konci prosince.

Update biosu na P3.70 s poslední Agesou 1.0.0.4 Patch B taky žádná změna.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10
PříspěvekZaslal v: út 28. leden 2020, 16:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Update - po připojení jiného (v pořadí třetího) monitoru přes DP obraz funguje.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.