Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 24. září 2021, 15:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ram v Dell T3500
PříspěvekZaslal v: so 22. únor 2020, 15:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. leden 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravim, vlastnim dell T3500 s xeonem W3565. Dle specifikaci intelu by mel cpu zvladat klasicka ddr3 1.5V a max 1066mhz.

Zajimavy je, ze ten pc jede uz 8let s ramkama samsung ECC PC3L 10600E. Ta vyssi frekvence ram me neprekvapuje, ramky proste bezi trochu poddtaktivane. Ale jsou to ramky se snizenou voltoza na 1.35V! Jaktoze to jede kdyz cpu podporuje jen klasicke ddr3 1.5V?

Resim to, protoze chci upgradovat ram i cpu a nevim, zda si s tema 1.35V ramkama poradi i "novej" sestijadrovej xeon x5675, neb ten taky podporuje jen 1.5V ramky.

Diky predem za odpovedi.

_________________
NTB: ProBook 4740s


 Profil  
 Předmět: Re: Ram v Dell T3500
PříspěvekZaslal v: so 22. únor 2020, 16:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2006
Nahoru
Když jim nenastavíš 1,35V v BIOSu (neznám dell pc, tak ani nevim jak se dá "štourat" v biosu), tak prostě poběží na 1,5V, nic se nestane.


 Profil  
 Předmět: Re: Ram v Dell T3500
PříspěvekZaslal v: so 22. únor 2020, 20:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. leden 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
nevím no, dle specifikací by měly zvládnout 1.45V. Těžko říct proč tam Dell dal takový ramky.

Upřesňuji specifikaci použitých pamět:

3ks zapojené v triplechannel:

2GB 1Rx8 PC3L-10600E-09-11-D1
M391B5773DH0-YH9

zajímalo by mě, jestli bych do dalších 3 volných slotů mohl dát, jestli si ramky budou rozumět:

4GB 2Rx8 PC3L-10600E-09-10-E1

celkem bych tak měl 6+12=18GB ramek

Díky za názory

_________________
NTB: ProBook 4740s


 Profil  
 Předmět: Re: Ram v Dell T3500
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 18:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. leden 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Kdyby to nekoho zajimalo, tak tato kombinace ramek bez problemu funguje, tj. mam 18GB ram.

_________________
NTB: ProBook 4740s


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.