Assassin’s Creed Valhalla

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
heroik
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 28. říj 2009

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od heroik »

Boze co to tady furt melete, vy ste snad rodili mluvci ze mate takove kecy? Hry jako AC obsahuji spoustu specifickych vyrazu (treba pro danou dobu) a fakt vam neverim ze bez slovniku porozumite kazdemu slovu. Mi to treba je jedno, z kontextu tak nejak pochopim o co jde kdyz necemu nerozumim a jak uz bylo receno, i tohle je zpusob uceni takze mi to nevadi. Petici jsem nepodepsal ani nehejtuju ubisoft, ale naprosto chapu Arguv nazor a souhlasim. A nejake kecy ze to je vymluva proc se neucit anglicky, no uplne tyvole :wink: Co vam je potom jestli se nekdo chce ucit anglicky nebo ne?
stoRmjE
Začátečník
Začátečník
Registrován: 18. čer 2015
Bydliště: Praha 2

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od stoRmjE »

Protože to jsou mistři světa, kteří všude byli a od všeho maj klíče, hlavne Hladis, ale to uz jsem si zvyk. :) Nechápou, že jsou sporadický hráči, kteří si zahrajou občas nějaký singl a pak se věnujou rodině, baráku či jinejm koníčkům a taky pochybuju že umí ovládat angličtinu jako rodilej mluvčí a je rozdíl pochopit hlavní příběh, kde mám na konci zabít enemyho za to, že mi zabil rodinu a celý Lore.
Hladis
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar
Registrován: 24. čer 2004
Bydliště: Varnsdorf - Athens

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Hladis »

Proc by clovek mel byt rodily mluvici, aby tomu dostatecne rozumel :? A jen tak mimochodem, ja zil a podnikal mnoho let v zahranici, kde jsem se domlouval pouze anglicky, takze zase tu nekdo hodnoti nejakeho imaginarniho Hladise z kavovy sedliny a koleduje si ? :roll: Pokud neumite anglicky, nechcete se to ucit a jste sporadicky hraci, tak to je ciste vase vec, ale pokud chcete verejne podepisovat petice, delat bojkot a nadavat na Ubisoft, ze u jedny hry neudelal lokalizaci, kdyz jako jedna z mala firem ty lokalizace delal, tak to je hloupy. Klidne je nemusel delat vubec jako vetsina ostatnich.

Zpet k veci:
https://games.tiscali.cz/tema/assassins ... eho-343598
Obrázek
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Raikkonen »

Ten burgr na diskusích je bohužel jedinou formou, jak projevit nesouhlas a zájem o lokalizaci u her. Jakmile u hry není a ani se v komunitě nenajde překladatel nebo třeba narazí na technické problémy, tak už se češtiny nedočkáte nikdy. A zrovna hry, které mají šanci zaujmout velké množství hráčů, by češtinu mít měly. Stejně jako to funguje u knih, filmů, seriálů. Ekonomické hledisko, že se to nevyplatí dělat jen pro pár lidí, to už znovu rozvádět nebudu. Kdo se procvičuje v cizím jazyce, dělá dobře, rozšiřuje to obzory. Ale dávat hraběcí rady, ať se angličtinu naučí všichni, to se úplně míjí s realitou (většina bude IMHO ráda, že umí žbleptnout pár vět a ještě ze sebe budou dělat mistry světa).

Já tu vidím ještě jedno hledisko, která je s lokalizacemi (nejen her) spojená. A to je živost našeho jazyka. Upadající jazyk se právě pozná, že nejprve začne mizet z kulturní oblasti, pak z administrativy, psaného slova, vzdělanější části společnosti, vytlačuje se stále více až jen na oblastní periferie, kde přežívá pouze v mluveném slově a nakonec úplně zanikne. A se zánikem jazyka mizí i nenávratně část historie, kultury, identity. Zrovna Češi a Slováci tohle už zažili a mohli dnes mluvit německy a maďarsky. A nemyslím, že by to byla nějaká extra výhra. Fakt se mi nelíbí ty dvě extrémní polohy - první ti, co mají ČR za pupek světa a druzí, kterým je ČR malá a nejradši by naši identitu úplně rozpustili v čemkoli větším, co je aktuálně in...
ArgCZ
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 16. črc 2010

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od ArgCZ »

Frostys píše:
Každopádně máš fajn výmluvy, proč se anglicky neučit. Jak už padlo někde nahoře, tak mi přijde zvláštní, že za tu dobu a za ty kvanta her, co člověk dohrál, se hráč není schopný anglicky naučit.
Přijde mi, že je snad i nemožne se nenaučit anglicky.. prostě ať už chceš nebo nechceš. Ale chápu, ty nechceš, vyhýbáš se ji jako čert kříži.
Každopádně ochuzuješ jen sebe, a tak ti to za zlé asi nikdo mít nemůže.
ty zas nechápeš že já nemám problém pochopit základní kontext příběhu a jak to dopadne(popisy abilit a talentů mám vůbec v malíku), je to jak říkáte s Hladisem, nejde za ty roky nepochytit základy, jenže hry jsou dnes dost komlexní a často bývá síla v detailech příběhu, já zahraju tak 8-10 her ročně, utratím za ně nějakou řekněme desítku a když už něco hraju tak chci zážitek plnej, né poloviční nebo sedět se slovníkem v ruce u hry místo tří neděl pět protože pauzuju a překládám, na to fakt nemám čas ani náladu. Překlad nepotřeuju třeba u Bloodborne a podobných, ale do takový hry jako Valhalla ho chci abych si to užil naplno nebo si užiju něco holt jinýho.
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
zhor
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 26. čer 2005
Bydliště: Liberec

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od zhor »

Ono nejde jen o to rozumet o cem ve hre mluvej. I kdyz si to v hlave prelozim do cestiny, neni to uz autentickej zazitek, protoze je zprostredkovanej. K tomu by bylo treba taky myslet v anglictine a to se malokomu povede, pokud nezije trvale v anglicky mluvici zemi. Proto je vzdycky lepsi kdyz je hra v rodnym jazyce a proto taky mam radeji hry kde 'pribeh' je jen lepidlo spojujici akcni prvky.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 970 Evo Plus 1T+SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=EVGA GTX980 SC | SSD=Samsung 850 Evo 250G | OS=Kubuntu |
Hladis
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar
Registrován: 24. čer 2004
Bydliště: Varnsdorf - Athens

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Hladis »

No jo, ale autenticky to nebude stejne, jelikoz to nema cesky dabing. Tedy ve vysledku stejne ctes titulky a pri nejlepsim tikas ocima mezi titulkama a tim co ty postavy delaji. To podobny u filmu, kde clovek ztraci hodne z toho co se deje na platne. To je lepsi tam dat anglicky titulky, sledovat dej a jen kdyz fakt clovek nepotrehne co postava zamumlala se mrknout na titulky. Ja samo chapu, ze s plnou lokalizaci to neni pro mene zdatne v angline takova namaha na mozek s udrzenim soustredeni o cem tam kecaji (ti co nevladnou anglictine vubec ani nezminuju), ale proste da se fungovat i bez toho. Me spis zarazilo to rozcilovani na Ubisoft na netu, pritom je to jedna z mala hernich firem, ktera se hodne snazila jit hracum naproti a to i lokalizacemi pro zemicku jako Cesko, kde se s nimi jini vubec neobtezuji. Co maji rikat takovy Rekove, Finove, Madari..... No vetsinou kladou duraz na vyuku jazyku, jelikoz ten jejich nikoho nezajima a nemaji dabovanou kazdou zahranicni hovadinu v kinech a televizi. Ale to je na jinou debatu. Ubisoft cestinu nezariz z povysenosti a preziravosti, ale z financnich duvodu a kdyz si hry od nej nekoupite kvuli takovy veci, tak ty finance to nevylepsi a cestinu opravdu nevrati. Petice na netu Ubisoftu jaksi prachy neprinese, aby ji zaplatil a vratil.
Obrázek
Riku
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 01. zář 2005

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Riku »

https://youtu.be/ach9vZJyF24

to toho teda moc neukázali.. ale grafika rozhodně nepůsobí nijak nextgen, to bude přesně jako Black Flag co vyšlo na staré i nové konzole a až Unity mělo nový engine
PS5 | LG OLED CX55
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Raikkonen »

Hladis - Zařízl ji z finančních důvodů, protože propálil peníze v předchozích v neúspěšných The Division 2 a Ghost Recon Breakpoint. U dalších her propadák hrozil, tak se buď odložily (třeba Watch Dogs Legion), nebo se úplně zařízly (nějaký pokročilý neohlášený projekt z UbiSoft Montreal, odkud pochází všechny hlavní assasin hry mimo Rogue, Syndicate a Odyssey). Takže kvůli tomuhle průšvihu se reorganizovala centrála (aby hry nebyly na jedno brdo) a začalo se šetřit.

https://www.eurogamer.cz/articles/2020- ... keho-mozku
https://www.eurogamer.cz/articles/2020- ... spatny-rok

Dnes vyšel nový Gameplay Trailer Valhally (odkaz bez nutnosti přihlášení):
https://www.youtube.com/watch?v=qloV1QSgi7g

No a když už známe zasazení Valhally, tak co byste tipovali v příštím assasinovi? Řím se nezdá moc pravděpodobný, i když by se mi líbil asi nejvíce. Do úvahy by mohly připadat hanzovní města v oblasti baltu, kde by významnou roli hrál Řád německých rytířů (staří známí z jedničky v Acre), asi v době Třináctileté války (1454–1466). Osobně ale mám takové tušení a nejvíc bych vsázel na sever Francie a Flandry v období stoleté války (1337–1453), kde by si Ubisoft určitě nenechal ujít postavu Johanky z Arku (děj by se tedy musel odehrávat okolo roku 1430). Z měst by tam mimo jiné mohly být Bruggy, které v tom období zažívaly zlatý věk a když se okolo roku 1500 zanesl přístupový kanál k moři, tak centrum zamrzlo v čase a zůstal mu středověký ráz.
fmx rider
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03. čer 2006

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od fmx rider »

Kdybych neznal serii a řekli, že tohle je nové AC, nextgen, tak jim to sežeru.
https://www.youtube.com/watch?v=wzBJPOcmke0

Někde jsem dneska četl, že Valhalla nemá být tak dlouhá jako Odyssey, tak snad...
Riku
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 01. zář 2005

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Riku »

Unity na max vypadá ve 4k na PC někde úplně nesmyslně, kdyby tomu vylepšili některý textury, LOD a vydali to na PS5 ve 4k tak se to vůbec nemusí stydět.
PS5 | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 15. srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Paul »

Riku píše:Unity na max vypadá ve 4k na PC někde úplně nesmyslně, kdyby tomu vylepšili některý textury, LOD a vydali to na PS5 ve 4k tak se to vůbec nemusí stydět.
Jo, Unity je stále nextgen. Ale je to daný tou statičností ToD.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Registrován: 15. črc 2007
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Still.Lord »

Thé Division 2 byl propadák? Aha :D :D :D
Riku
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 01. zář 2005

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Riku »

Byl a pořád je :D
PS5 | LG OLED CX55
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník
Registrován: 25. pro 2012

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od LastPCgamer »

Riku píše:https://youtu.be/ach9vZJyF24

to toho teda moc neukázali.. ale grafika rozhodně nepůsobí nijak nextgen, to bude přesně jako Black Flag co vyšlo na staré i nové konzole a až Unity mělo nový engine
Neviem prečo som cakal ze uz AC: Valhalla bude mat nejaku predpripravu pre next gen asi som bol len naivny. Ako pises, zatial to naozaj vyzera tak ze to bude rovnaky scenar ako pri prechode na aktualnu generaciu konzol pri hre AC IV: Black Flag kde sa tiez len preportovana hra zo starych konzol na nové. Aj pri AC: Valhalla to vyzera ze hra bude vyvinita pre sucasnu generaciu konzol a na nove dostane len port kde vylepsia rozlisenie a mozno aj framerate.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Registrován: 15. črc 2007
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Still.Lord »

Riku píše:Byl a pořád je :D
Byl by nějaký zdroj, nebo jen subjektivní názor?
A ne argument typu 'uz to dávno nehraju, tak je hra mrtva' :lol:
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Raikkonen »

wiki: "The game's sales on consoles failed to meet Ubisoft's expectations..."
gamespot: "Ubisoft's latest big release, The Division 2, did not meet Ubisoft's commercial expectations on PlayStation 4 and Xbox One. The French publisher confirmed on an earnings call today that the console edition failed to meet sales targets, but sales of the PC edition were in line with Division 1."
https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Clanc ... on_2#Sales
https://www.gamespot.com/articles/the-d ... 0-6466940/

To není o kvalitě hry (hráči spíše chválili), ale o slabších prodejích než byl plán a tedy finančním neúspěchu. A jak jsem postoval dříve i s odkazy, tak se podobně nezadařilo a propálily se peníze i v dalších projektech (i třeba kvůli odkladům, či dokonce rušení projektu), takže Ubisoft po tomto začal šetřit a přeorganizoval centrálu, aby si všechny hry nebyly tak podobné.

LastPCgamer - Obávám se, že pokud další assasin dorazí opět za rok (jak poslední léta byly připravovány vždy dva díly za sebou), bude to opět stejná písnička. Vždyť podle Microsoftu by v následujících 2 letech měly hry vycházet na obou generacích. Právě i vzhledem k tomu šetření Ubisoftu si nemyslím, že bude další assasin po Valhalle tak rozmáchlý jak Odyssey. Proto čekám, že z Valhally se ty zajímavé herní mechaniky vybrousí a použijí znovu v obměněném kabátě. Jestli by ve Valhalle bylo jednou z velkých novinek dobývání hradů, tak nabeton se to v bledě modrém objeví i v dalším díle, tedy opět zasazení středověk, mírné pásmo, Evropa. Kvůli lodím pravděpodobně pobřeží severního nebo baltského moře, pokud více vnitrozemí tak větší splavné řeky typu Seina, Rýn. Svůj tip jsem tu už dával, tak uvidíme.
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Raikkonen »

Kód: Vybrat vše

Primárně propagovaná Xbox Series X verze Assassins Creed Valhalla poběží aspoň minimálně v 30 snímcích za vteřinu. UbiSoft to dnes sdělil kolegům z portugalského Eurogameru.

Každý přitom automaticky předpokládal, že nextgen podoba hry na nové nabušené konzoli s jistotou pošlape v garantovaných 60 snímcích za vteřinu, což se dosud považovalo za jednu z výsad nextgenu.
více Eurogamer:https://www.eurogamer.cz/articles/2020- ... d-valhalla
No snad všechny díly na XOne/PS4 měly jen 30fps, takže nic nového, ale zase když se prezentovala u nových konzolí ta podpora vysokých fps (až 120), tak je to trochu zklamání. Když ale bude existovat XOne/PS4 verze, tak by 60fps na nextgenu jistě dosažitelných bylo, to snad jedině že by udělali brutální rozdíl ve grafice a detailech.
Riku
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 01. zář 2005

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Riku »

Tím, že to bude crossgen titul tak jsem taky čekal 60fps na nextgen, protože podle screenshotů to vypadá jen jak přeskinované odyssey. No uvidíme..
PS5 | LG OLED CX55
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník
Registrován: 25. pro 2012

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od LastPCgamer »

To je divne ze len 30 FPS, zeby tam boli nejake vylepsenia grafiky pre next gen? Pretoze cisty port z Xbox OneX na Xbox Series X by mal priniest pri rovnakom rozliseni a kvalite grafiky 2x viac FPS s prehladom, teda tych 60 FPS by to mala nova konzola zvladat pri cross gen titule v pohode. Tam pravdepodobne budu nejake vylepsenia grafiky ktore este neprezentuju koli tomu ze nove konzoly vlastne este neboli oficialne plne odhalené. Dalsia moznost je ze sa na 60 FPS proste len vykaslali a preto tam dali 30 FPS.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“