Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 6. červenec 2020, 13:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 466 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 15:25 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tady jsou komplet specifikace A100 - NVIDIA Ampere Architecture In-Depth

Pořádně zvětšili L2 cache

FP32 teoretický výkon se moc nezvýšil


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 15:25 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
https://videocardz.com/press-release/nvidia-announces-ampere-ga100-gpu

https://videocardz.com/press-release/nvidia-announces-dgx-a100-ai-system

Krteq napsal:
FP32 teoretický výkon se moc nezvýšil

to se IMO právě změní u konzumních verzí Ampere, kde odstřihnou zbytečný AI stuff a omezí FP64 Tensor precision ve prospěch vyššího výkonu v FP32

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 15:30 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Takže to tam logicky naženou frekvencí... jsem zvědav


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 15:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Btw. ve videu od Huanga zaznělo, že A100 je dělaná na 7nm TSMC "optimized" for Nvidia.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 18:40 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Krteq napsal:
Takže to tam logicky naženou frekvencí... jsem zvědav

a hlavně zvýší počet RT jader :P

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 19:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. září 2009
Bydliště: Nové Zámky
Nahoru
Takže full Ampere obsahuje až 8192 Cuda jadier, pričom A100 má len 6912 cuda jadier.
TDP je o 100W vyššie ako Volta a turbo nižšie o 120MHz. Veľkosť je gigantických 826 mm2 na 7nm, ale ten čip obsahuje 8192 cuda.
S výkonom to vyzerá nádejne pre herné grafiky, ale tá cena. :wink:

_________________
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 20:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
kde je info o full jadre a 8192 jadrach?


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 21:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
asi nikde - tohle je jen trojclenka z toho predstaveneho A100...

_________________
Ryzen 5 2600X + Wraith Prism RGB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 14. květen 2020, 21:19 
Nováček
Nováček

Založen: 08. listopad 2011
Nahoru
Leon_ napsal:
kde je info o full jadre a 8192 jadrach?

Ve specifikacích:
-8 GPCs, 8 TPCs/GPC, 2 SMs/TPC, 16 SMs/GPC, 128 SMs per full GPU
-64 FP32 CUDA Cores/SM, 8192 FP32 CUDA Cores per full GPU
-4 third-generation Tensor Cores/SM, 512 third-generation Tensor Cores per full GPU
-6 HBM2 stacks, 12 512-bit memory controllers


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 06:35 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Citace:
20 SMs are disabled on the A100, so it only uses 84.4% of its CUDA cores. V100, by comparison, only had 4 SMs disabled, using 95.2% of its CUDA cores.

In addition, 2 512-bit memory controllers are disabled on the A100. The V100 did not disable any memory controllers.


Citace:
For yield reasons only 10 of the 12 MC partitions are enabled.


kvůli výtežnosti obřího čipu na novém výrobním procesu a nové arch. je část čipu deaktivovaná :wink:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 08:21 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ten "7nm TSMC optimized for Nvidia" asi teda nebude tak "optimized". Předchozí 12FFN na tom byl rozhodně líp


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 08:45 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Krteq napsal:
Ten "7nm TSMC optimized for Nvidia" asi teda nebude tak "optimized". Předchozí 12FFN na tom byl rozhodně líp

tak na poměry nového výrobního procesu je ten čip s 826mm2 ještě větší než Volta, takže výtežnost z počátku nebude nic extra, ale uvědomme si že AMD se plácá pořád někde okolo ~500mm2 s RDNA2 (a to ještě nic nevydali), takže dostat na čip 8000+ cuda cores a dalšího hw je vlastně úspěch :wink:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 08:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Hlavne nemaju ziaden hard limit na 4096 a skaluje im to stale v pohode aj nad... Som zvedavy, jak sa s tym v AMD popasovali, pretoze v tomto smere bolo GCN fakt katastrofa.

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 10:44 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
GCN ani RDNA (2) nikdy neměla a nemá žádný "hard limit" na počet SEs/CUs


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 10:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Aj keby GCN ten limit nemal (napriek tomu, ze vsetko nasvedcuje tomu ze hej, a zatial ma nikto, ani AMD nepresvedcilo o opaku), tak skalovanie vykonu z 56 na 64 CU byvalo absolutne tragicke... A ziadna RDNA s 64+CU sa este neobjavila, takze ja nadalej cakam, ci tu hranicu prekonaju a ako nad nou budu skalovat...

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 11:03 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Krteq napsal:
GCN ani RDNA (2) nikdy neměla a nemá žádný "hard limit" na počet SEs/CUs

OT: jasně žádný neměla, ale tři následující generace Fiji/Vega10 /Vega20 ho nikdy nepřekročily :lol: :roll:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 15. květen 2020, 11:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Já myslím, že limit u GCN byl na 4SE, ale nechce se mi to teď hledat.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: so 16. květen 2020, 08:38 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Shrnuti v cestine
https://www.cnews.cz/nvidia-ampere-uved ... o-geforce/

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: po 18. květen 2020, 17:11 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
GA104 teprv po tapeoutu, GA103 zrušeno, žádné info o GA102

Twitter - kopite7kimi


 Profil  
 Předmět: Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 19. květen 2020, 14:30 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
To sem fakt zvědavej, jak se to nakonec vyvrbí. Zatím o Navi 2 i Amperu víme velký kulový (počty SP, frekvence, spotřebu...) - leaky stále naprosto o ničem. Ani co vyjde dřív - NAVI 2 nebo Ampere. Tak nebo tak, se vyplatí s případnými upgrady počkat až bude mít karty na stole jak NV tak i AMD. Jistě netřeba připomínat dobu, kdy na trh přišla HD7970 za "krásných" 14000+ kč (podle modelu, otřesný referák byl za 12999) aby pak dva-tři měsíce na to přišel kepler GTX 680 za 10999Kč s výrazně lepšími provozními vlastnostmi.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 466 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 9 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.