Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 21. duben 2021, 16:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: čt 3. září 2020, 20:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
Ahoj,
potřeboval bych poradit. Mám dvoudiskový NAS s RAID 0, do kterého chci dát nové disky místo původních jako RAID1. Mimo NAS nemám dostatečnou kapacitu pro zálohování obsahu. Jak na to? Existuje možnost připojit jeden z nových disků do PC, přetáhnout na něj obsah NAS, pak tento nový disk dát do NAS spolu s druhým novým diskem a vytvořit RAID 1 pole tak, aby se jeho obsah zkopíroval na ten druhý? Nebo to musím vyřešit nějak úplně jinak? Předpokládám, že ty původní dva disky, které tam jsou v RAID 0, jinde než v tom NASu nepřečtu.
Díky za nápady.

_________________
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: čt 3. září 2020, 20:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Disky by mali ist precitat aj v PC, ale iba pod Linuxom.
Jak lze obnovit data v zařízení Synology NAS pomocí počítače?

Na to sa ale skorej vyprdni, podla mna tam hrozi velke riziko straty dat, ak nevies co robis. Skorej to sprav takto.

Jeden z tych dvoch novych diskov (co planujes dat do RAID1) daj do PC, a nakopiruj na neho data z NASky (terajsej RAID0). Toto samozrejme predpoklada, ze kapacita jedneho noveho disku ja vacsia ako kapacita dvoch terajsich diskov v NASke. Po skopirovani vyber RAID0 disky z NAS, a daj tam druhy (prazdny) disk, ktory planujes pre pouzitie v RAID1. Po nakonfigurovani nanho nakopiruj data z PC. Po dokonceni kopirovania daj disk z PC do NASky a nastav RAID1, kedy sa ti data z prveho disku v NASke zosynchronizuju s druhym a RAID1 pole bude dokoncene.

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: čt 3. září 2020, 21:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
Díky, to zní logicky. Když dám do NASu jeden prázdný disk, tak to nakonfiguruju rovnou jako RAID 1? To jde i když tam je jen jeden disk?

_________________
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2020, 06:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Nie, nakonfigurujes to ako Basic "RAID" pole, ktore sa potom da zmenit na RAID1 bez straty dat. Pripadne pouzijes SHR, ktory si to bude spravovat sam (s prvym diskom budes bez redutancie, po pridani druheho sa pole interne zmeni na RAID1).

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2020, 07:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2005
Nahoru
OK, díky. Pohraju si s tím, zní to jednoduše. Zatím jsem vždy instaloval rovnou oba disky, tak tuhle zkušenost ještě nemám :)

_________________
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2020, 08:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
tady mas navod, s timto prilis neexperimentuj a drz se postupu
https://www.synology.com/cs-cz/knowledgebase/DSM/help/DSM/StorageManager/storage_pool_expand_replace_disk

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2020, 08:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Shaquille: lenze toto si JJ so svojim RAID0 nemoze dovolit (nakolko specifikoval, ze ma dvoj diskovu NAS).

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: NAS Synology - převod na nové disky
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2020, 09:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Oh, sorry. Moje chyba... V tom pripade pouze jak pises vyse.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.