VRAM a vše kolem ní

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Raikkonen
Začátečník
Začátečník
Registrován: 05. kvě 2008

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Raikkonen »

Trek píše:...Futureproofing je na nic, zajímá mě co je tady a teď, 16GB na Radeonech může být plýtvání. ...
Když tě to tedy nezajímá, tak proč sem píšeš? Právě ta využitelnost do výhledového budoucna (a fakt ne na dekádu) je tu nejvíc probíraná a diskutovaná. Kdo řeší jen dnešek, pravidelně upgraduje, tak ať vezme cokoliv a je víceméně v pohodě (psal jsem to sem do vlákna už před pár měsíci a nic se na tom nezměnilo). Ale ostatní už vidí ty první vlaštovky problémů, které nevyhnutelně přijdou. S tou videopamětí to dost přesně odpovídá cyklu konzolí, kdy před příchodem nextgenu (refleshe) se ji zdá někdy až zbytečně nadbytek a pak najednou přijde úplný náraz do zdi, raketově stoupnou nároky a hw najednou odpadá. Pravidelně je to u velikosti paměti, u počtu jader procesoru a bude to i u hdd (ve prospěch rychlých ssd).

Jasněže každý hw zastará, nic nevydrží věčně, někdy taky není moc na výběr. Ale kdo trochu sleduje vývoj a netlačí ho nutnost upgradu, tak tomu snad nemusí úplně jít naproti s rozběhem, ne? Takže jde o to jak vybrat hw, který zastará "důstojně", tedy pokud možno plynule projde přes výkonové kategorie od highendu dolů. A naopak předejít výběru takového hw, který se kvůli podcenění nějakého parametru z highendu během chvíle propadne až do lowendu...
Trek
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 16. kvě 2008

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Trek »

Raikkonen píše:Když tě to tedy nezajímá, tak proč sem píšeš?
To že mě nezajímá a nevěřím ve futureproofing nijak nesouvisí, že diskutuju tady v tom vlákně. Podivná logika.

Jen jsem se přidal do diskuze, že prej je potřeba nějak hodně VRAM 16, 20GB zřejmě a zatím každý dokázal opak, včetně lidí co tvrdí že paměť nyní nestačí. Původně jsem si to myslel taky ale není to tak. 8GB pro 3070 a 10GB pro 3080 je naprosto ok. Zatím jsem tady neviděl důkazy (nejlépe benchmarky) že to tak má být, ba právě naopak testy prokázaly jen občasný stuttering i při masivním úbytku paměti (testoval jsem 5GB místo 10GB) bez výrazného poklesu průměrného fps.
Rád se pokochám demonstrací dokazující opak.
Tronar
Začátečník
Začátečník
Registrován: 29. srp 2017

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Tronar »

A kdyz jsi testoval tech 5GB vs 10GB, pohlidal sis vyuziti VRAM vs Graphics memory?
Aby to nedopadlo podobne jako v pripade RAMDISKU na GPU. viz video od hnizda ZDE
(4.post shora na 11. strance tohoto vlakna)
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Ache »

Ale je to pěkná pohádka na dobrou noc.
Včera zjistí, že mu cyberpunk žere 9GB na RTX 3080. Přes noc naprogramuje v CUDA na první dobrou aplikaci která ořízne VRAM na 5GB a bez dalšího testování spolehlivosti této aplikace (návrh na vyzkoušení 2GB RTX 3080 zavrhne) tu máme "důkaz" o tom, že CyberPunku stačí najednou jen 5GB. :lol:

Rád se zúčastním betatestingu této aplikace. :wink:
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Trek
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 16. kvě 2008

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Trek »

Je to naopak, já přesně vím co ten můj program alokující vram dělá narozdíl od ostatních.

Toto je bez alokované VRAM
Obrázek

Toto je alokovanou VRAM
Obrázek

pak jsem narozdíl od ostatních ukázal fps a frametimy, kde je prokázáno, že pro 3080 nedostatek dedikované VRAM až takovej problém není (může záležet na hře ale Cyberpunk je ok).

Jenom pro rekapitulaci,

- předpokládá se diskuse o 3080, 3070 a někteří tvrdí, že nedostatek VRAM je problém
- pro současné hry to problém není
- pro budoucí hry za x let to problém bude, což je normální, protože v tý době budou tyhle grafiky už zastaralý
- pokud chce někdo víc VRAM tak ať si koupí model s více VRAM, 3090, a budou 3080 ti, 3060, je to jako dožadovat se u auta, že má slabej motor 44kW a že chci víc, protože to neutáhne, tak si kup auto s 70kW, nesmyslná diskuze
- je zbytečný si ale kupovat model s více VRAM, jedině pro 4K hraní
- pakliže někdo nesouhlasí, prosím o měření fps a frametime v dané hře jako jsem to udělal já, aby bylo přesně vidět jakej ten problém jakože je


A jinak další důkaz o zbytečnosti hodně VRAM poskytlo samotný AMD u 6800XT apod. Prostě nedají se zapnout detaily hry takový aby se utilizovalo 16GB, když už teď ve hrách s raytracingem 6800 řada nestačí a mají tam 30fps. Ta paměť je u těch karet zbytečná, protože neodpovídá výpočetnímu výkonu, 16GB VRAM je bottleneckována slabým výkonem těch karet.

A co se týče 3080ti tak tam bude 20GB protože asi chce Nvidia zasadit do segmentu 4K kartu a 3060 bude mít 12GB, protože má určitě nějakej řadič paměti kde šlo dát snadno 6 nebo 12 tak se rozhodli kvůli konkurenceschopnosti pro 12.
sajty
Začátečník
Začátečník
Registrován: 11. lis 2020

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od sajty »

Jako mně to je upřímně jedno, jestli si někdo myslí, že je 10GB VRAM málo nebo ne a rozhodně nemám chuť se kvůli tomu s někým hádat nebo se tu napadat :D. Já hraju na full HD a ta karta mi 3 roky vydrží s prstem v nose a daleko dříve bude zastaralá kvůli výkonu než kvůli nedostatku VRAM. Vždyť ani některé současné hry (spíše spoustu než některé) nejsem schopný rozjet na 144 FPS ve full HD, takže musím jít s detaily dolů a tady se řeší nějaký future proof...

Přijde mi ale úsměvné, jak se těch 16GB u AMD považuje za nějakou výhru. Přesně jak to napsal Trek, je to zcela papírový parametr, jelikož ta karta bude daleko dříve mrtvá kvůli hrubému výkonu. Možná někdy v budoucnu by těch 16GB teoreticky u jedné nebo dvou her mohla využít při zapnutí RTX. Jenže RTX je pro AMD smrt, takže zase nic.

Ale AMD to dělá chytře. Ta přidaná paměť je ve finále skoro nic nestojí, červený tým na to slyší, tak proč ji tam nedat. VRAM vlak vyjel ze stanice a je narvaný až po střechu, mise splněna :D.
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX | Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 chromax.black | SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G | Kingston 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black EXPO | Kingston KC3000 NVMe 1TB + ADATA LEGEND 800 NVMe 1TB | MSI MPG A1000G PCIE5 1000W | be quiet! SILENT Base 802 | AOC Q27G2S/EU Gaming + Viewsonic XG2405 | CZC.Gaming Hexblade | ZOWIE S1-C | Razer Blackshark V2 | DXRACER OH/WY103/N
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 09. dub 2005
Bydliště: Slaný

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od crashPC »

No, jsou tu nějaké indicie že AMD má horší memory management, a až bude zajeté SAM, tak to pomáhat může. Nějakej mokrej z toho asi nikdo normální nebude, ale pokud je RAM levná, fak by logicky bylo blbý, aby produkt byl obsolete kvůli tomu. Takhle nebude.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
icebosss
Začátečník
Začátečník
Registrován: 28. čer 2008
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od icebosss »

Co jsem testoval v novym codku, kde jsem mel ten ultra texture pack, tak na rtx 3080 to viditelne cukalo s horsim frametimes pri vyssich fps nez na 6800 xt, kde fps bylo min, ale viditelne plynulejsi. Hrano na qhd..

za me je proste 3080 s 10gb vram nesmysl, na moderni hry je ji malo, nedej boze za pul roku ci rok. Proto jsem radsi vzal 6800 xt.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 27. lis 2005
Bydliště: Usti n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od HEAD »

Je tu klasickej flame.
Lidi co maj NV krome acheho-8GB vram bude stacit jeste 10let.
Lidi s 6800/XT-8GB uz prestava stacit.

Nejvtipnejsi na tom je, ze se tu porad mele o dnesnich hrach, ktere jsou na 100% psane na stare ps4/xbox one.
Ja si porad stojim za svim-8GB je na hrane pro 1440p/ultra textury uz dnes a pro next gen hry bude potreba 12GB/1440p Ultra HD textury.Lidi s 8GB kartama budou na 100% muset snizovat textury v nedaleke budoucnosti.
Able2fly
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03. led 2010

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Able2fly »

head - 100% souhlas. Nikdo kdo si koupil 3080 nebude říkat, že 10gb je málo, na druhou stranou ti co mají nový Radeon tak budou tvrdit že vše pod 16 gb bude za chvíli nedostačující.

Doufám, že se tu začnou objevovat prispevky, kde ideálně na videu je vidět velký spike nahoru ve frameratu či náhlý drop FPS kvůli zahlcení vram. To, ze sem někdo napíše, že vram stačí či nestačí, nebo že měl problémy na té a té kartě, nedava žádný značný přínos tomuto tématu..
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 08. kvě 2010
Bydliště: Praha

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tyhle úvahy by byly správné pokud by jsme neměli příklady z minulosti kdy Vram zabila jinak docela future proof kartu. U GCN by třeba žádnej finevine nebyl kdyby Tahiti karty startovaly s 1,5GB a ne s 3GB a Hawaii s 2GB místo 4GB. Ano na luanchday by to stále stačilo, ale dnes by to byly stejné střepy jak Kepler místo toho se na nich dodnes dá hrát.

I blbá Fermi, 3GB verze 580tky zůstala použitelná mnohem déle jak 1,5GB. To samé kde je dnes 1060 3GB. Na tý už se ani nedá těžit protože Ether pool přelezl tuto velikost. Standard 8GB tu byl 2016 s GTX1070 Pascallem. V roce 2021 tu 8GB karty v tomhle segmentu nemaj co dělat.

Při příchodu minulé genrace konzolí co zvedly paměť se zvedly do roka nároky na Vram na defakto dvojnásobek. Teď se na konzolích zas zvedla paměť na dvojnásobek a lidi tady prohlašujou že 8GB bude stačit? To je joke. Nebude když už teď s 6GB bojejeme. Problém je v tom že ono "bude dokud nebude" tzn debaty jsou o ničem, ono to bude vesměs ok až do té chvíle kdy nebude a pak už nebude ani debata. Ano předtim se oběví pár varovnejch střípků na hraně ala Doom Eternal na max, nebo Cybeprunk s RT nebo Godfall a pod který ti co argumentují "8GB stačí" smáznou slovy "zabogované/špatné optimalizace" ale to už je ono, je to začátek. Jako sry ale koupit si kartu jako 3070 a muset hlídat jestli v té či té hře mohu nahodit beze strachu max detaily je fail.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 29. bře 2007
Kontaktovat uživatele:

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od hnizdo »

Ache píše:A od kdy mají PC stejné detaily jako konzole?
V oblasti textur se dnes AAA tituly lisi naprosto minimalne.


Mimochodem, krome par zkriplenych AMD-sponsored titulu nebude nikdo psat hry na spotrebu vRAM vyssi, nez ma vetsina hracu. A vetsina hracu ma v highendu 8GB, mensina 10GB.

A uprimne, docela bych byl zvedavy na hru, co by opravdu vyuzila mych 24GB. A dockam se ji pouze v pripade, ze to Huang nejakymu studiu zasponzoruje.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
killerek
Začátečník
Začátečník
Registrován: 09. pro 2003
Bydliště: Praha

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od killerek »

Me prijde, ze se tu nikdo nepoucil z minulosti a to ani nemusime jit tak daleko a staci se kouknout na GTX 1060 3GB vs 6GB.
fmx rider
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03. čer 2006

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od fmx rider »

Lidi strašně rádi zapomínají co bylo před pár lety. Mám 3060Ti 8GB, protože za ty prachy co jsem jí sehnal (hned první den za 11,5k) to byla ještě rozumná koupě, ale stejně budu tvrdit, že 8GB i 10GB je vzhledem k životnosti karty pro většinu uživatelů 2-4 roky málo. Mít možnost vzít za stejné peníze RX 6800X 16GB, nebo RTX 3080 10GB, tak vůbec není o čem.

S vydáním refreshe 16GB a 20GB karet + další generace za dva roky, ty současné 8GB a 10GB karty půjdou do kytek. Těším se, až si tady budem psát třeba na podzim 2021 s novýma hrama kdo měl pravdu.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 29. bře 2007
Kontaktovat uživatele:

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od hnizdo »

killerek píše:Me prijde, ze se tu nikdo nepoucil z minulosti a to ani nemusime jit tak daleko a staci se kouknout na GTX 1060 3GB vs 6GB.
Mne se zda ze nikdo nechape rozdil mez 3 vs 6GB ve sve dobe, a 8GB/10GB v dnesni dobe. I kdyz i tehdy se musela brat v uvahu trida a cena dane gpu, i dnes jsou v te tride 4GB karty, a hele fungujou.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Ache »

Trek píše:Je to naopak, já přesně vím co ten můj program alokující vram dělá narozdíl od ostatních..
A proč není k dispozici? Myslím že taková utilita by měla úspěch. Když zadáš do googlu fráze o limitaci VRAM najdeš akorát ten VRAM disk.

Zatím si nekokázal nic. Absolutně. Já sem házim screeny, Hnízdo ukázal pokus z RAMdiskem (ten je nespolehlivej - umí zadělat paměť, ale neudrží si pevně data ve VRAM), ale ty sis vymyslel nějakou aplikaci alá paní Kolumbová.
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 29. bře 2007
Kontaktovat uživatele:

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od hnizdo »

Zatimco ty jsi dokazal jen vymyslet nicim nepodlozene teorie o tom, proc vysledky neodpovidaji tvym predstavam.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Ache
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. zář 2006
Bydliště: Plzeň

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od Ache »

Já sem popsal cose děje, dal sem sem screenshoty a i další lidi to potvrdili že se jim 8GB RTX 3070 tak chová (Delarge, DoctorD). Při snížení detailů (RTX efekty, nebo textury) je vše ok... tak kde jsou ty nepodložený důkazy?

Důkaz o tom, že ten VRAM disk není spolehlivý sem také doložil (však si sami zkuste udělat 2GB RTX3070/3080 pomocí toho VRAM disku - párkrát se to zaškube a data budou v vyčištěna do RAM, jediný, kdy to trochu funguje je, když se menší kapacita - třeba ty 2GB)

Takže jediné na co čekám, je ta aplikace od Treka, který zatím jen asi udělal to samé co my - využil RAMDDISK, ten průběh s pár záškuby ty tomu odpovídal.
Naposledy upravil(a) Ache dne čtv 14. led 2021, 14:19, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B550 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | INNO3D RTX 4070 Ti "GDDR7X Edition" | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 29. bře 2007
Kontaktovat uživatele:

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od hnizdo »

Jojo, tvuj screenshot dokazuje vse, vcetne tveho vlastniho mereni ktere prokazuje opak, paneboze dokolecka...
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
sajty
Začátečník
Začátečník
Registrován: 11. lis 2020

Re: VRAM a vše kolem ní

Příspěvek od sajty »

Tvrzení, že za rok nebo dva budou 8/10GB mrtvé karty mi přijde jako úlet. Tyhle karty tvoří 98% trhu (podle statistik Steamu). Jsem zvědavý, které vývojové studio půjde do toho, že přijde o 98% potencionálních kupců.

Asi mi něco neustále uniká. Ty karty jsou už teď slabé na to, aby rozjely nové hry na 144 FPS ve full HD a je potřeba stahovat nastavení, kde to jen jde. Tak o jakém ultra nastavení v budoucnu se tu bavíme? Vždyť vám to s odřenýma ušima pojede na 60 FPS ( a to nemluvím o 4k) a snad někdo slideshow zvanou 60 FPS nepovažuje za hratelnou.
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX | Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 chromax.black | SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G | Kingston 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black EXPO | Kingston KC3000 NVMe 1TB + ADATA LEGEND 800 NVMe 1TB | MSI MPG A1000G PCIE5 1000W | be quiet! SILENT Base 802 | AOC Q27G2S/EU Gaming + Viewsonic XG2405 | CZC.Gaming Hexblade | ZOWIE S1-C | Razer Blackshark V2 | DXRACER OH/WY103/N
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“