Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 09:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jednoduše a česky "Jak flashovat Bios"
PříspěvekZaslal v: čt 28. srpen 2003, 09:40 
Nováček
Nováček

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Určitě to již někde bylo popsáno, ale popište někdo jednoduše a česky, jak flashnout Bios na deskách, asi nejlepší pomocí diskety.
Bude to sloužit mnoha začátečníkům bez zkušeností. Díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. srpen 2003, 12:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Vytvoris si spousteci disketu a nahrajes si na ni flashovaci program a bios, ktere si stahnes z webu vyrobce desky.
Nechas pocitac nabehnout z diskety a prikazem napr. awdflash newbios.rom provedes nahrani biosu (plati pro award bios, misto newbios.rom bude nazev biosu. U jineho typu biosu bude jen jiny nazev flashovaciho programu). Pri nahrani se te jeste program muze zeptat jestli chces ulozit stavajici bios (to se muze hodit) a urcite se te zepta jestli to fakt chces udelat. U neterych desek je take nejprve treba povolit prehrani biosu primo v biosu (fakt divna veta). Pokud si chces usetrit nervi, jestli ti pri flashovani nevypnou proud, tak pouzij UPS-ku :)

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. srpen 2003, 12:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=525

_________________
It's free software and it gives you freedom!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 29. srpen 2003, 09:48 
Nováček
Nováček

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Díky alespoň za tyto 2 příspěvky, trochu jsem se ještě toulal po netu, něco přeluštil z manuálu /hlavně dle obr./ a něco domyslel.
Ráno jsem flashoval desku ASUS A7S333, tak to shrnu pro případné další nováčky ve flashování.
Pokud zná někdo lepší postup, ať se ozve.

1. Nabotovat PC ze Spouuštěcí diskety pro Win98
2. Zadat Format A:/s /Enter/
3. Zobrazí se nápis "Vložte disketu, která se má formátovat"
4. Vožím jinou /čistou/ disketu a spustím formátování

Někde na disku mám již zkopírované:
Flashovací program pro danou desku a nový Bios, který chci nahrát.

5. Na zformátovanou disketu /viz postup nahoře/ zkopíruji Flashovací program /u A7S333 AFLASH/ a nový Bios
6. Restartuji PC a znova nabotuji z této nové diskety, obsahující flashovací programa nový Bios.
7. Spustí se flashovací program a dále se postupuje dle instrukcí

Jak uvedl pan Jiří, někde lze uložit původní Bios
Jinak jsme dotázáni na jméno nového Biosu /u A7S333 je to AS331006.AWD/
Ještě pár kontrol čísel a datumů starého a nového Biosu, a stačí potvrdit flashování.
Přitom se modlit, ať nevypne proud nebo použít UPS-ku.
Pokud vše dobře dopadne, po restartu PC jede již s novým Biosem

Snad je to zřetelně napsáno, jinak mne opravte. Mějte se. Xaver


 Profil  
 Předmět: Já radši z CD.
PříspěvekZaslal v: pá 29. srpen 2003, 14:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. srpen 2003
Bydliště: Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
Nahoru
No nechci do toho nějak moc dloubat,ale já radši Flashuju né z diskety,ale z bootovacího CD. Je to podle mě bezpečnější=mám u toho menší nervy, že se něco na disketě posere.

_________________
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. září 2003, 13:48 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Já pro klid duse tu disketu pred flashovani jeste zkusim zkopirovat na HD .. pokud to probehne tak by se nic posrat nemelo.... ale jeden nikdy neví :D Bez UPS-ky bejvam obcas taky celkem nervozni.... :roll:

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. září 2003, 21:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 08. červen 2003
Nahoru
Sentenced>
Nevím jak u ostatních, ale u mě ten flashovací program nejdřív načte celý BIOS do paměti a teprve když ho v pohodě a bez chyb přečte, začne flashovat. Takže i kdyby byla disketa vadná, soubor by se nenačetl a flashování by nezačlo. Tedy, teoreticky... 8-)

_________________
Veterán


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. září 2003, 23:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Spectral napsal:
Sentenced>
Nevím jak u ostatních, ale u mě ten flashovací program nejdřív načte celý BIOS do paměti a teprve když ho v pohodě a bez chyb přečte, začne flashovat. Takže i kdyby byla disketa vadná, soubor by se nenačetl a flashování by nezačlo. Tedy, teoreticky... 8-)


Některý flashery jsou tak debilní že to nenačitají předem :(

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. září 2003, 10:39 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Presne tak - nektery flashery to proste dopredu neotestujou - takze "kontrola" pred Flashem je namíste :-D vim ze flash bez predchoziho kontrolniho nacteni jsem videl na nejakych "levnejsich" deskach :evil:

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět: Nervy.
PříspěvekZaslal v: st 3. září 2003, 11:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. srpen 2003
Bydliště: Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
Nahoru
Mám z toho nervy, at už to dělá jakkoliv.
Nejvíc se měl nervy když jsem asi před 3rokama flashoval CD-R mechaniku Mitsumi CR-2801TE a za 20minut to udělalo v dosu jen 5čárek,byl jsem s toho na prášky :cry: a asi po půl hodině to najednou skočilo na konec a hotovo. :D
Další zajímavá věc je, že některý výrobci desek pěkně serou na BIOSy a už několikrát se mi stalo,že jsem stáhnul update a byl špatně zabalený a napsalo to chybu. No flashnuli by jste si to kdyby vám to napsalo CRC chybu archivu :?

_________________
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 4. září 2003, 19:37 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 08. červen 2003
Nahoru
Já jsem byl nejvíc posranej, když jsem to měl dělat poprvé v životě. Projelo to bez problémů, tak si teď pokaždé říkám, že když nevypadne proud, je to v poho.

_________________
Veterán


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 4. září 2003, 20:12 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno,Přerov,Podhoří
Nahoru
Disketa je jenom pro opravdové adrenalinové sportovce. I když používáte jitý souborový systém než FAT nebo FAT32 pořád je lepší flashovat z jiného disku, stačí i nejmenší kapacity nebo není špatné vytvořit RAM disk.

http://www.wimsbios.com/index.htm?/HTML1/faq.html
Mrkni na 6 otázku, je to tam zpracováno do všech podrobností.
PS: Jo a není to česky

_________________
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.