Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 01:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. březen 2005, 02:15 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
Zdarek,
je tu nekdo, kdo se snazi(l) zapojit LCD z notase do PC?

Ja mam Hitachi LMG 5268XUFC(640x480 cernobily) a me soucastne badani ma vysledky tyto :
1) pres LPT a COM to nejde a nepujde, ani pres jeden port nepustim tolik dat abych nasytil displej...
2)soucastne normalne dostupne MCU nejsou taky dost rychle aby to utahly (behem 30us poslat 160bajtu)
3)Poridit graficke obvody (typu SED1200, CT65545 apod.) a jejich zapojeni vyjde 3x draz nez displej k PS2 a jeste neni uspech zarucen

4)vysledne reseni(pro me) : rozhodl jsem se cely notebook(desku+HDD+LCD) zamontovat do PC a pres serial port predavat data, co budu chtit zobrazit na LCDcku. Takze to bude vlastne PC v PC.

Muj dotaz : Resil nekdo neco podoneho, jako ja a dospel k necemu co by se dalo pouzit?

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 19. březen 2005, 13:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
taky sem se pokousel lcd z notase zapojit...sice barevny ale to je jedno....ja sem bohuzel zbytek NB funkcni nemel. nenasel sem ani datasheet k tomu displeji takze sem vykuchal katodu a popelnice rulez


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 17:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
hm no s tim radicem tak jedine jet si to koupit nekam do ciziny kde se to da normalne sehnat za rozumnou cenu
jo a nebo me este tak napadlo pouzit PLDcko a k tomu koupit nakou pamet (ale nevim jestli se da nekde v tydle koncine koupit naka rozumna pamet)
treba takle akorat obracene to je udelany v jedny kamere co tu mam :wink:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 21:44 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
ty radice jsou problem, vzorky nechteji zasilat a jinak je treba koupit tak min. 100ks a vice, coz je cenove trochu nekde jinde

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 22:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
hele a co koupit nakej radic LCD panelu treba pro nakou z VIA desek ty delaj modul s radicem (ale nevim co presne tam je)
a to by se melo dat sehnat a nemuselo by to bejt ani moc drahy

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 22:13 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
no to neni spatny napad, ale musel by si clovek zjistit jestli to podporuje ten jeho displej

ja jsem puvodne chtel vypajet kontroler displeje z toho notase a udelat si "vlastni grafarnu" ale ten cip nemel podporu PCI, mel jen ISA, coz uz se dnes na deskach nevidi :) skoda, mam kompletni schema zapojeni toho cipu, pameti atd. ale ta ISA ...

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. duben 2005, 15:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
neposlal bys mi kdyztak to schema to by mohlo bejt zajmavy :twisted:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. duben 2005, 18:42 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
mas je v mailu, jinak ten kontroler 65545 je i na PCI ale koupit jeden, dva kusy je asi nemozne :)

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. duben 2005, 18:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
oldsam napsal:
mas je v mailu, jinak ten kontroler 65545 je i na PCI ale koupit jeden, dva kusy je asi nemozne :)

nj co bych chtel ve stredni africe :evil:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2005, 18:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
mno, ja to vidim takto ;-)

v praci pouzivame standartne prumyslove panely, nezalezi na tom jake, ale spis na tom, jak sou pripojene. Pokud vam rika neco TTL a LVDS, tak by vas mohlo nakopnout, ze ubastleni a nakonfigurovani prevodniku pro DVI by nemel byt zase takovej problem ;-)

mam ho tu v praci na stole, delal to kolega, je to sice bast, ale funguje to sqwele!

pokud by byl zajem, tak zjistim presne co to je zac a muzu udelat i nejake foto, sam do toho moc nevidim, ale mam tu kolem sebe sikovne lidi ;o]

gl


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2005, 19:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
j to vis ze naa to tu zajma
me zajma uplne vsechno zajmavy :lol:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2005, 19:26 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Dr Meduza napsal:
j to vis ze naa to tu zajma
me zajma uplne vsechno zajmavy :lol:


ted valim dom, zitra napisu... eee, dom, do hospody :@)

gl


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2005, 18:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. červen 2004
Nahoru
a maju vsetky notebooky tie specialne cipy bez ktorych to nepojde normalne na VGa alebo DVI???

EDIT: A co takto kupit nejaky pokazeny LCD display (normalne ktore sa predavaju k PC) a dat tam funkcny LCD z notebooku ???

Ako sa to notebookovskeho LCD prinasa Elektrina??? Malo by to byt z tych malych kablov.

EDIT 2 : A neda sa ako prevodnik pouzit toto ?
http://suppower.en.alibaba.com/offerdet ... nitor.html
Toto by sa taktiez malo nachadzat v noteoobku - a nasledne by sa naletovali kable a islo by to pekne do VGA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2005, 19:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
http://suppower.en.alibaba.com/offerdet ... nitor.html
kdyby sis precet co to je tak bys vedel ze todle je invertor pto katodu :wink:

spatnej LCD k pocitaci by mel jit koupit a ten z NTB by se tam mel dat napojit ale musel by mit stejny rozliseni a bejt vyrobenej stejnou technologii (levny sou vsechny stejny takze v poho)

v notebooku je ten ci kuli tomu aby se to neprevadelo 2x do VGA a zpet na digital (pousti se tam data primo z pameti na grafice)
a kdybys bydlel v naky normalni zemi tak by se dal koupit i prevodnik VGA > LCD

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2005, 19:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. červen 2004
Nahoru
Meduza: Ako sa vola ten specialny prevodnik??? Mozno sa mi ho podari splasit v nemecku.

EDIT: Nevies kde by mohli byt fotky rozobraneho LCD? Nejak s mi nedari ziadny najst


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2005, 20:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
fotky rozebranejch LCD se daj najit treba u popisu stavby ruznejch domacich projektoru
//edit: nj vzdycky najdu to co zrovna nepotrebuju :roll:

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 20. červen 2005, 16:57 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
ted jsem dostal do ruky starou grafarnu a je na ni tzn. feature connector, mozna by se dal vyuzit,kdyz se pres nej propojovali akceleratory apod. ...

tady je "predpokladany" pin out :

Citace:
1 PD0 DAC Pixel Data Bit 0 (PB)
2 PD1 DAC Pixel Data Bit 1 (PG)
3 PD2 DAC Pixel Data Bit 2 (PR)
4 PD3 DAC Pixel Data Bit 3 (PI)
5 PD4 DAC Pixel Data Bit 4 (SB)
6 PD5 DAC Pixel Data Bit 5 (SG)
7 PD6 DAC Pixel Data Bit 6 (SR)
8 PD7 DAC Pixel Data Bit 7 (SI)
9 CLK DAC Clock
10 BLK DAC Blanking
11 HSYNC Horizontal Sync
12 VSYNC Vertical Sync
13 GND Ground
14 GND Ground
15 GND Ground
16 GND Ground
17 Select Internal Video
18 Select Internal Sync
19 Select Internal Dot Clock
20 n/c Not used
21 GND Ground
22 GND Ground
23 GND Ground
24 GND Ground
25 n/c Not used
26 n/c Not used


co si o tom myslite?

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 20. červen 2005, 17:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
no minimalne by na to mel jit pripojit uz nakej jednoduchej prevodnik do toho formatu pro LCD

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2005, 21:08 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Mám též display z vadného noťasu a vůbec nevím, kde bych sehnal datasheet. Je na něm napsáno Hitachi LMG5278XUFC, ještě zkusím něco vygooglit, ale nevím, nevím... tady jsou jeho fotečky:
Obrázek
Obrázek

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2005, 21:55 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Plzen
Nahoru
mam datasheet k LMG5278XUFC, chces ho poslat? ma cca 340kB

_________________
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.