Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 10:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Kolik zere LC Power 550 w ???
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 19:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Výsluní - Chomutovsko
Nahoru
Zdarek, chtel sem se zeptat, jestli zdroj zere tolik, kolik odebiraj komponenty, nebo jestli zere doopravdy tech kolem tech 500w.Podle me zere to co berou komponenty, ale pokud kecam blbosti tak me opravte.Diky

PS : omluvte spatne formulovanou vetu v predmetu.

_________________
Zalman R1 | GigaByte Z87-HD3 | Core i5 4670k 3.4GHz@4GHz | 8GB Kingston HyperX Beast DDR3 1600MHz | Sapphire HD7950 3GB | 240GB SSD SP| WD 640GB AAKS | WD 1TB WD10EADS| ext. Toshiba 3TB | Corsair TX650 | BluRay LG BH08LS |


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 19:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2004
Bydliště: OL, OVA, F-M
Nahoru
odběr podle odběru tvých komponent. udává se výkon zdroje, ne jeho odběr :)

_________________
HP nx7400 EY505ES


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 19:30 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Asi by mel mit neco ze nejede porad naplno,ale zase nemuze jet na 100% ucinnost,takze normalne sezere tak 400w si myslim,ale jen tipuju


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 20:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Spotřeba komponent * účinnost. Pokud by ti někdo tvrdil, že žere furt 550W, tak mu nevěř (byl tu kdosi, kdo se zatvrzele hádal, ale už si nepamatuju, kdo to byl... :)).

//Stoobi - že by Wiruss? :lol: :lol: :lol:

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 20:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
jj tohle by mě taky zajímalo ...sice mam elektor průmku ale asi sem nedával pozor :lol:

BTW: nebyl to ten co se hádal naáhodou Wiruss ? nedávno jsem se dohadovaly v jednom threadu právě o tomhle a on napsal:

Citace:
Ach jo už jsem se takhle hádal několikrát vem si něco s eletriky a budeš vědět, že, aby se vybudilo jádro které je schopné dát 500W je potřeba více energie než na jádro co je schopno dát 300W takže jak ty říkáš, že když ho nezatížíš tak bere méně tak není pravda, ano nebude brát 500W, ale nějakých 470W... Pokud nestačí teorie není nic jednoduššího než vzít pár zdrojů a měřit...


tak jak to je ? Já osobně mám 500W levicom X-Alien ale komponenty by mě měli odebírat tak 250W-270W :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 21:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Citace:
Spotřeba komponent * účinnost


Co tam má co dělat ta účinnost? :? Jestli to jde, tak bych prosil blíže vysvětlit :oops:

_________________
Intel Core i5 4670@4,4 -- Asus Z97-K -- MSI GTX 980@1470/8000 -- Crucial Ballistix 2x4GB DDR3@1600 -- Crucial M500 240GB + Crucial MX200 500GB -- Seasonic M12 620W -- Eizo FS2333 -- WIN 8.1 x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 21:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
Delarge napsal:
Citace:
Spotřeba komponent * účinnost

Co tam má co dělat ta účinnost? :? Jestli to jde, tak bych prosil blíže vysvětlit :oops:
Ucinnost zdroje... Pokud te zajima prikon PC, tak musis znat prikon komponent (to, co jde do zdroje) a ucinnost zdroje.

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 21:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Nemelo by to byt deleno. Tzn pokud bude spotreba komponent 250w zdroj nebude dodava 100% ale jenom 85% coz i tak je slusne cislo mi vychazi 212,5 coz je divne kdyby jsi to delil vyjde ti 295 coz mi pripada realnejsi

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 21:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Jj, Geeker uhodil hřebíček na hlavičku :) Mě tam zmátla právě ta hvězdička, což bývá "krát", takže pak by to trochu postrádalo logiku, neboť zdroj s menší účinností by žral míň než zdroj s lepší...

_________________
Intel Core i5 4670@4,4 -- Asus Z97-K -- MSI GTX 980@1470/8000 -- Crucial Ballistix 2x4GB DDR3@1600 -- Crucial M500 240GB + Crucial MX200 500GB -- Seasonic M12 620W -- Eizo FS2333 -- WIN 8.1 x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 23:07 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2003
Nahoru
TomV napsal:
Spotřeba komponent * účinnost. Pokud by ti někdo tvrdil, že žere furt 550W, tak mu nevěř (byl tu kdosi, kdo se zatvrzele hádal, ale už si nepamatuju, kdo to byl... :)).


Tohle není zcela pravda... :wink: Stačí to hodit na měřák a uvidíš, že vybuzení jádra něco stojí... :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2005, 23:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Nj, vybuzení jádra, ale to přeci není nijak dlouhodobý odběr, ne? Nebo se to jádro vybuzuje neustále? :?

_________________
Intel Core i5 4670@4,4 -- Asus Z97-K -- MSI GTX 980@1470/8000 -- Crucial Ballistix 2x4GB DDR3@1600 -- Crucial M500 240GB + Crucial MX200 500GB -- Seasonic M12 620W -- Eizo FS2333 -- WIN 8.1 x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 28. srpen 2005, 11:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. leden 2005
Bydliště: Kdo ví?
Nahoru
nepletu-li se tak vybuzení je stav při spuštění, něco jako když startuješ auto.

_________________
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 28. srpen 2005, 12:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Delarge napsal:
Jj, Geeker uhodil hřebíček na hlavičku :) Mě tam zmátla právě ta hvězdička, což bývá "krát", takže pak by to trochu postrádalo logiku, neboť zdroj s menší účinností by žral míň než zdroj s lepší...

Samozřejmě děleno, sorry... :oops: :)

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 28. srpen 2005, 12:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
Digitaldoom napsal:
jj tohle by mě taky zajímalo ...sice mam elektor průmku ale asi sem nedával pozor :lol:

tak jak to je ? Já osobně mám 500W levicom X-Alien ale komponenty by mě měli odebírat tak 250W-270W :)


? :? :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2005, 08:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Havířov
Nahoru
zdravím :P ,

zajímalo by mě, jak by šlo co nejefektivněji zapojit zdroj LC550Wv2.0 (24 pin, 2x12V větve) ATX do sestavy s deskou s ATX 1 (20pin, 1x12V větev) pro athlony XP


jde mi o to jak rovnoměrně zatížit a využít obě 12V větve, když jedna z nich by měla být vyvedena již ve 24pin konektoru určená u novějších desek pro napájení CPU a ta druhá by myslím měla být u všech Molex konektorů :oops:

btw.. rád bych jednu větev zapojil do grafiky a druhou do HDD a mechanik, šlo by to nějak udělat??? :? :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2005, 10:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
lirmir: je to trochu jinak, 12V 1 větev vede do všech zařízení kromě procesoru tzn. všechny konektory kromě 4pin 12V konektoru který byl původně jen na P4 deskách a právě do něho vede 12V2 větev a nikam jinam, takže vlastně tady není co vymýšlet. 12V2 napájí procesor, 12V1 zbytek.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2005, 10:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Havířov
Nahoru
No to já vím, ale nedali by se z toho 4pin konektoru nebo (24 to 20 pin redukce) nějak vyvést dráty a napájet jako Molex redukci a krmit tím grafiku pod zátěží 12V2 samostatně?
A propo ty 4pin konektory jsou pouze pro P4ky, nebo je mají i MB pro AMD64ky? Těch 12V2 by mělo být u nových desek ve 24pin konektoru, nebo ne?

Vím, že by se mi hodil lépe zdroj s formátem ATX 1. a silnou 12V větví než ten co jsem si pořídil, ale byla by škoda tuhle 12V2 větev nevyužít zvláště, když mi při vyšším OC grafiky nechce najet HDD, protože mi šťávu sebere OC grafika. Kvůli tomu jsem taky :( kupoval silnější zdroj.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2005, 12:48 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Ne těch 12V2 (pro CPU) je v samostatném 4pin konektoru jak sem už psal předtím - dříve se uvádělo jako že zdroj je P4 ready. 4piny navíc co jsou součástí ATX 24pin konektoru je 1x zem a 1x 12V ale ty jsou z 12V1 větve která je ta "spoplečná" a primárně jsou na napájení PCI-E sběrnice (grafiky).
Pokud tvoje MB nemá 4pin napájení CPU tak tu druhou větev opravdu nevyužívá. Pokud ji chceš využít tak si jedině udělat nějakou redukci a napájet tím grafiku, nebo mě napadá vyměnit ten jeden 12V kabel co je součástí 20pin konektoru za jeden z 4pinu (12V2) a tím napájet desku, ale tím by sis moc nepomohl, protože tvoje deska z 12V skor nic brát nebude. Takže asi jen zredukovat do grafiky.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2005, 05:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Havířov
Nahoru
thx..

redukce už je ve výrobě, snad to pomůže 8-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2005, 10:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. leden 2005
Bydliště: Kdo ví?
Nahoru
lirmir napsal:
když mi při vyšším OC grafiky nechce najet HDD, protože mi šťávu sebere OC grafika. Kvůli tomu jsem taky :( kupoval silnější zdroj.

Já nevim co si představuješ pod pojmem "vyšší OT" ale já si nedovedu představit, že by tenhle zdroj něco neuživil, zvlášt když má tolik MOLEX větví jako má. Mě to v pohodě živí a 6800 na 402/862 + zbytek sestavy, která si taky neveme málo.

_________________
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.