Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 22. únor 2020, 16:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 482 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  další
Autor Zpráva
 Předmět: Výběr CPU Intel do soc 775
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2005, 11:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Všechny dotazy ohledně výběru CPU Intel směřujte do tohoto threadu

Pentium Dual-Core
  • E2140 1,6GHz 1MB 800MHz 775pin
  • E2160 1,8GHz 1MB 800MHz 775pin

Core 2 Duo
  • E4300 1,80GHz 2MB 800MHz 775pin
  • E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin
  • E6750 2,66GHz 4MB 1333MHz 775pin test
  • E6850 3GHz 4MB 1333MHz 775pin test

Core 2 Quad
  • Q6600 2,40GHz 8MB 1066MHz 775pin test

Core 2 Extreme
  • QX6850 3,00GHz 8MB 1333MHz 775pin

//Edit Sent - nastaveno jako důležité, zajímavá vec
//edit mhl, přesun z Intelu, přejmenováno
//Stano - aktualizováno 5.8.2007

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Asrock fatal1ty Z370 gaming K6 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | Sapphire Pulse RX 5700XT 8GB 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2005, 17:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Jenom jsou tam stará jádra, takže nikdo se nedivte že ten váš A64 je pomalejší jak P4 (a naopak)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2005, 18:06 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
werygood napsal:
Jenom jsou tam stará jádra, takže nikdo se nedivte že ten váš A64 je pomalejší jak P4 (a naopak)


Nektery CPU jsou tam víckrát, 3200+ např., takze to chce vyzkoušet ktery je ktery(Winchester, atd.) , ale máš pravdu, že nektery chybí.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2005, 18:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
werygood napsal:
Jenom jsou tam stará jádra, takže nikdo se nedivte že ten váš A64 je pomalejší jak P4 (a naopak)

Nemyslim si, ze by se konal nejaky podstatny rozdil ve vykonu :roll:
Ale je skoda, ze tam nejsou stejne jako novejsi chipsety :(

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Asrock fatal1ty Z370 gaming K6 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | Sapphire Pulse RX 5700XT 8GB 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. září 2005, 07:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Promazán OT, vykon grafik se tady opravdu neprobírá

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. září 2005, 09:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2003
Nahoru
No já se ted zcela jistě presvědčil, že jsem udělal dobře, že jsem před rokem nepřesedlal na A64...

Škoda, že tam není přehled i novejch procíků...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. září 2005, 09:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Wiruss napsal:
No já se ted zcela jistě presvědčil, že jsem udělal dobře, že jsem před rokem nepřesedlal na A64...

Škoda, že tam není přehled i novejch procíků...

Zajímavy, ja kdyz tam porovnával 3200+ vs. produkty od intelu, tak jsem si zas říkal, zaplat bůh, ze jsem od ty netburst architektury utekl :) Dostává fakt na prdel :)

Ale tohle rozebírat neni smyslem tohodle threadu...

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. září 2005, 10:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
no nevim koukal jsem tam na P4 3000 a AMD 3000+ a docela slušné výsledky P4 a na to že CPU mam už dva roky tak není moc propadlé vzadu

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. září 2005, 10:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2003
Nahoru
Sentenced napsal:
Wiruss napsal:
No já se ted zcela jistě presvědčil, že jsem udělal dobře, že jsem před rokem nepřesedlal na A64...

Škoda, že tam není přehled i novejch procíků...

Zajímavy, ja kdyz tam porovnával 3200+ vs. produkty od intelu, tak jsem si zas říkal, zaplat bůh, ze jsem od ty netburst architektury utekl :) Dostává fakt na prdel :)

Ale tohle rozebírat neni smyslem tohodle threadu...


víš mě jsou hry celkem u prdele jestli hraju dvě hodky tejdne tak je to skoro moc a ve všem jiném Intel AMD natrhává zadek a o to mi jde... Ted bych si taky asi koupil AMD (i když mám s ním jen ty nejhorší zkušenosti), ale když mě před rokem Killer přemlouval at nekupuji 6800 a radši si ještě přidám a koupím 6600 a AMD, tak jsem nevěděl jak se rozhodnout a vida... :wink:

B@RT napsal:
no nevim koukal jsem tam na P4 3000 a AMD 3000+ a docela slušné výsledky P4 a na to že CPU mam už dva roky tak není moc propadlé vzadu


A to je přesně ta věc proč se nevyplatí upgrade :wink: Já osobně mám na procíku ještě rok záruku tak asi za rok se budu koukat po upgradu (to už AMD bude mít i DDR2 atd. tak to bude zajímavější než ted něco kupovat nepolepšit si o moc a stejně ak vyhazovat za kompletní upgr.)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. říjen 2005, 09:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
porovnanie intelu 3Ghz a ADM 3000+ 21:9 v prospech intelu

_________________
CPU: Core i7 8700K MB: ASUS PRIME Z370-A, RAM: 2x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO 250GB + 860 EVO 500GB, external Seagate ST-3000NM0033 - 3TB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 10:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
Potřeboval bych poradit s výběrem pentia 4 do socketu 478. na netu sem našel už jen 2.4 ghz ale chtěl bych tak 2.8, klidně s ht (deska to podporuje, kdyžtak napíšu podrobnosti).

nebo jestli by stačil nějakej celeron d? viz. http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00025042

!!!potřebuju nějaký e-obchod kde je prodávaj!!!
měním za celeron 2.5 northwood takže každá změna je pokrok.


ještě nevim jestli na to bude stačit chladič Primecooler pc-hc1 cual upgraded, (43.2CFM, 3200RPM +-10%, 20db; univerzál na vše) neni moc známej je to prototyp před nějakym typem kterej je akorát tišší (15db).

sice to sem nepatří, ale když chladič pokrývá jenom 75% procny, tak se napatlá pastou jenom těch 75% (chladič)?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 12:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
poradíte někdo? celkem bych to potřeboval rychle.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 13:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
2.4 ghz a přetaktovat ?

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 13:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
ani se mi nějak nechce po zkušenosti. měl sem 2.66 a taktoval sem na 3.16, a seknul se mi nějakej program (nejdřív teplota normál kolem 45°), pak mi tam naběhla obrazovka prosím počkejte na dokončení akce a pak vylítla teplota na 160° asi tak 3 vteřiny a bouchnul procák+spálená deska.
:oops: :oops: :oops: :oops: . přitom kámoš má normálně ten samej (p4 2.66) a taktuje ho na 3.2.

přemejšlim spíš o celeronu d 3.2 nebo 3 ghz. zároveň chci tichý chlazení takže taktovat moc nechci. +nehraju hry typu oblivion ani most wanted takže o takový výkon mi nejde.

no možná by mi 2.4 p4 stačilo. spíš než takt nějaký srovnání.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 15:51 
Nováček
Nováček

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Dnes uz moc obchodu kde se prodavaji Pentia do socketu 478 neni. Tady: TS Bohemia maji jeste Prescotta 3,0 GHz do socketu 478. Ma to ale nevyhodu ze je dost drahy. Ja jsem ho tam kupoval tak pred dvema mesicema a byl o neco levnejsi...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 15:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
Hele mam jít do celerona d 3,2 ghz? oproti celeronu northwood 2,5 je to velký skok ne? a desku měnit nechci. máte s tim dobré zkušenosti?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2006, 20:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Dej si taky pozor aby tě tvoje deska brala procesory s jádrem Prescott, vzhledek k tvému obstarožnímu Celeronu northwood to bude asi již docela stará deska.

_________________
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. červenec 2006, 08:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
Hm to je pravda. to mě nenapadlo dík za upozornění. desku mám gigabyte GA-8IE2004P 845E Chipset 845E (http://www.gigabyte.cz/Motherboard/Prod ... E2004P.htm)

podle tohohle: http://tw2005.giga-byte.com/Motherboard ... E2004P.htm by to prescotty mělo podporovat. alespoň celerony D pod PCB 1.1. Nevíte někdo jak zjistim PCB??? Možná bych mohl taky zaktualizovat BIOS ale myslim že už sem ho aktualizoval.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. červenec 2006, 10:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Radnice okr. Rokycany
Nahoru
Když jsem koukal na obrázky desek od Gigabyte tak pokud to byla nějaká revize desky tak na základní desce je u nápisu modelu desky napsána i ta revize, pokud tam není napsáno nic tak je to základní verze. Pokud tě deska podporuje HT tak to asi bude ta revize 1.1 ale mrkni na tu desku pak budeš mít jistotu.
Bohužel tvoje deska nepodporuje 800MHz sběrnici procesoru takže tam výkonnější procesor řady Pentium IV Prescott než je ten 2,4GHz nedáš protože vyšší modely měly právě tu 800MHz sběrnici.
Celeron D 3,2 GHz bude oproti Celeronu 2,5GHz Northwood určitě docela dost znát, má 533MHz sběrnici oproti 400HMz a má i dvojnásobnou L2 paměť v jádře procesoru, ale máš tam napsáno nejvyšší model Celeron D 3.06GHz takže tu 3,2 to nemusí vzít.

_________________
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. červenec 2006, 10:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
Na desce mam P4 Titan; Hyper Threading; VRM 10.0. takže to samý jako výrobní obrázek. No ale 3,2 vyšla později než to bylo napsaný takže myslim že by to schrouplo. Kdyžtak mam na jednom e-obchodě známýho kterej mi ten procák půčí se zálohou kdyžtak mu ho vrátim takže to mam v suchu.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 482 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.