Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 2. březen 2021, 14:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 971 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 49  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 17:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
All-in-Wonder X1800XL

Obrázek

FiringSquad
Bjorn3D

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


Naposledy upravil no-X dne po 21. listopad 2005, 20:55, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 18:08 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Par postrehu k OC X1800XT!:

1. Pomoci ATiOverclocker + Catalyst 5.11 (8.183), Petr Stefek tvrdi ze s tim nejde taktovat ale me to jde, akorat nejde menit napeti, a nebo to nefunuje.Takze to ale jakz takz jde.
2.Velice zajimave zjisteni je toto: par uzivatelu pise ze kartu v pohode nataktovali ATiOverclockerem treba na 650/750 a skore 3d05=8700bodu, pak zkusili AtiTool a dali takty na napr. 650/700 a skore 3d05=9030! Autor mini ze je to tim ze ATiOverclocker nejak nuti pametem o dost horsi casovani nez ATiTool.Toto se musi zkusit.
3.AtiTool spatne meri napeti jadra, pridava k realu 0.01V, coz uznal sam autor Wizzard, takze na to pozor!
4.Nekolik lidi tvrdi ze s AtiOverclockerem klidne taktovali na 700/800 a s AtiTool to VUBEC nejde(dochazi ke kolapsum grafiky)a nebo to jde o dost mene nez s puvodnim programkem.Jini zase tvrdi ze jim to jde dobre.Coz je dost zvlastni situace.
5.Docela dost lidi poukazuje na to, ze AtiToolem pretaktili kartu a objevili se chyby v obraze uz na nizkych frekvencich (pruhy pres obrazovku).
6.Dump biosu stale nefunguje.

Zaver: AtiTool 25.9 je jaksi nedoladeny, a vyplati se asi pockat az na verzi 25.10 kde budou tyto chyby vychytane.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 20:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červenec 2005
Nahoru
Prosim Vas mam iba malu pripomienku a zerie mi to stale nervy chcem sa spytat ci mi utiahne SILENTMAXX IC-Tech 480W (aj v popise) tento zdroj X1800XL a bol by som nerad keby nie lebo stal 3500 SK.

_________________
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 21:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. prosinec 2004
Bydliště: Reichenberg @ Liberec
Nahoru
spis nahod U a I na jednotlivych vetvich, googlovat tvuj zdroj nebudu ;], ale asi takhle: shit EC 480W 2x8cm fan, opt 144@2.4G + x800gto2@850xt a no problem... pokud nemas nejak extra slabou 12V vetev nevidim problem... moje sracicka ma +3.3V 30A, +5V 40A,+12V 20A a bez problemu...

_________________

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 22:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červenec 2005
Nahoru
Takze nasiel som ake mam silne vetvy ale su slabsie nez tvoje a slahol som zan tolko prachov ten zdroj som si kupil preto lebo to IC-TECH znamena ze kazda vetva je napajana zvlast a nie dohromady ako u ostatnych zdrojov tak zvladne vacsiu zataz ako ostatne zdroje a tento zdroj je akoby 550W normalny.Takze tie vetvy:
+3.3V_____28A
+5V_______40A
+12V______18A
-5V________1A
-12V_______1A
+5V Stb.___2A

_________________
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 23:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2004
Bydliště: Praha 6
Nahoru
hm,dalsi vec...ibjednavam 400W zdroj fortrona za 1700,zvladne x1800xl?napeti na vetvich ma takove,jake rikal OBR a 24pinu do desky,takze by to nemel bejt problem.

_________________
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2005, 23:51 
Červená karta
Červená karta

Založen: 14. říjen 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
OBR napsal:
Par postrehu k OC X1800XT!:

1. Pomoci ATiOverclocker + Catalyst 5.11 (8.183), Petr Stefek tvrdi ze s tim nejde taktovat ale me to jde, akorat nejde menit napeti, a nebo to nefunuje.Takze to ale jakz takz jde.


Zaver: AtiTool 25.9 je jaksi nedoladeny, a vyplati se asi pockat az na verzi 25.10 kde budou tyto chyby vychytane.


Me to fakt nejde...nemam ted k dispozici X1800XT ale XLko mi zamrzne po zvednuti o 1Mhz...zkusim tu posledni verzi a uvidi se.

_________________
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 07:54 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Ja jsem stahnul nekde takovej "PACK" kde byly ovladace a ATI overclocker v tom baliku.Po instalaci ovladacu se tvari jak "5.11" ale to cislo 8.183 s tim nesedi, podle toho by to melo byt 5.10a takze nevim mozna to je ovladac nejak poskladanej dohromady, nemam ted moznost stahnout uplne original 5.11 od ATI a zkusit to, leda az o vikend.


S tim zdrojem chlapi fakt nevim, nekde na webu merili ODBER CELE SESTAVY s X1800XT a v zatezi(3dmark05) odebiral system plnych 380W.Takze 400W nevim nevim aby byl CPU dostatecne napajen, pri spickach se muze CPU resetovat nebo delat chyby.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 09:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
RDK napsal:
chcem sa spytat ci mi utiahne SILENTMAXX IC-Tech 480W (aj v popise) tento zdroj X1800XL a bol by som nerad keby nie lebo stal 3500 SK.

Pokud si kupujes takovou grafiku predpokladam,ze si koupis kvalitni zdroj..nejlepe 450-500W s ATX 2.2. cili budes mit samostatny kabel k napajeni PCI-E...

_________________
Mac...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 10:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
Já tu půjčenou Sapphirku x1800XL taktuji pomocí AtiTool s ovladači 9.11 (ale s těma moc spokojen nejsem :( ) ...

a poslední výsledky jsou se zalmanem na palubě

Sapphire x1800XL (500,500) se nám podařilo s vypětím všech sil dostat na 650 a 700 STABLE ... ale nejde měnit napětí takže stejný Error jako u x1800XT :( myslím že při jen trošičku vyšším bych se dostal na 700 a možná ještě kousek na pamětech ale tam sem na asi jejich maximu :)

každopádně na mé sestavě to jede následujícně:

Default:

3D Mark 03 : 13 183 bodů
3D Mark 05 : 7 031 bodů

Takt 650 ,700 :

3D Mark 03: 16 087 bodíků (překonal jsem 7800GTX na defaultu :lol: )
3D mark 05: 7 783 bodíků (a znovu 7800GTX neodolala :oops: )

každopádně když se tak podívám na Obrovo výsledky tak se x1800XL ani po přetaktování x1800XT nevyrovnám :( chybí mi vcelku hodně na pamětech a hlavně dalších 256MB Ram ! :) njn ale co bych za 10 500,- s DPH taky nechtěl .... že :);)

BTW: zkoušel jsem i 7800GT i 7800GTX 256MB a s oběma se může NV nechat tak akorát vyfotit ... až doladí ATI ovladče a taktovací utilitu 7800GT a GTX (GTX je trochu o něčem jinačím ale je teda drahá to vám povim na to co nabízí :( ) nemají šanci ... krom toho OpenGL her je málo a jinde je ATI v pohodě drtí ... chjo ... tak NV mi chceme nějakou pořádnou kartu ! :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 10:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2005
Bydliště: Teplice
Nahoru
tak me se nakonec podarilo v praci rozjet onu Hisku
HIS Excalibur X1800XL,256MB, Dual DL-DVI, VIVO
sice jsem se mordoval dokola s ovladaci ale nyni uz jede , co se tyce OC
tak jsem se zatim dostal na 660 a pameti "jen" 670 , tak nevim asi ne tak zdarily kousek jako ma digitaldoom

jinak doslo ke zlevneni a napr uz ty HISy jsou skladem a to za cenu 9570 bez D , takze uz i pres ofiko kanaly nam ty ceny padaji dolu :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 16:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
Nahoru
kurna ja uz ji chci taky :-)) ale ty OC ty X1800XL sem cekal ze se vysvyhne na uroven XT kdyz maj vesmes vsichni po OC vyssi takty jadra nez default XT divny no aspon 8500bodů by mohla dat mrska :twisted:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 16:42 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Prakticky každý jádro jde na úroveň XT, ale musí se zvýšit voltáž. XL používá 1,08V, kdežto XT 1,31V.

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 16:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
Nahoru
no-X napsal:
Prakticky každý jádro jde na úroveň XT, ale musí se zvýšit voltáž. XL používá 1,08V, kdežto XT 1,31V.



no ani se nemusi zvedat :)
ale dvny je ze XL na takteh 670\1400 dava neco kolem 7800Bodů se mi zda naky podezrely


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
Nahoru
tak mi pride HIS X1800XT za dva dny uz sem to nemohl vydrzet a na Sapphire se mi cekat nechce :))


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Stratos napsal:
no-X napsal:
Prakticky každý jádro jde na úroveň XT, ale musí se zvýšit voltáž. XL používá 1,08V, kdežto XT 1,31V.



no ani se nemusi zvedat :)
ale dvny je ze XL na takteh 670\1400 dava neco kolem 7800Bodů se mi zda naky podezrely

Právě že záleží na tom, čím to taktuješ. s ATi overclockerem dosáhneš vyšší frekvence, ale výkon je nižší. S ATi Toolem dosáhneš nižší frekvence, ale výkon je vyšší než s ATi OC při tom vyšším taktu.

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
Stratos napsal:


no ani se nemusi zvedat :)
ale dvny je ze XL na takteh 670\1400 dava neco kolem 7800Bodů se mi zda naky podezrely


proč je to divný ... krom toho 670Mhz z toho jádra bez napětí teda nedam ani kdybych se p... :lol:

7800b v 3Dmarku 05 je na 650/700 s ATItool .. :) hold tam neni těch 512Mb RAM to je už trochu znát a dál mi na OC XT chybý na RAmkách přez 150mhz a to je dost znát takže si myslm že 7800b na kartě za 10 000,- s DPH v maloobchodě je to solidní výkon ... ani ne před půl rokem jsem pořizoval x800Xl a z tou se dostanu tak na 5500b :) a stála taky 10 :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 19:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červenec 2005
Nahoru
Chcel som sa spytat je tato GK prave som ju objavil na www.alzasoft.sk a dodava sa do 3 DNI :shock: !!!!!!!!!!! ASUS EAX1800XL s 512MB zarazilo ma tych 512MB lebo som si myslel ze len XT modeli budu s 512 MB neni to nahodou preklep a este som sa chcel spytat ake casovanie maju tie pamate???

_________________
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 20:11 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Pánové kroťte se tohle je topic o X1800.
Kdo chce přesvědčovat usera radekhulan o výhodách X1800 nechť pokračuje v diskusi na smetišti http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=6820859
Zde kvalitu obrazu 7800 atd. neřešte.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 18:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
X1800XT 512MB za $509 skladem:

http://www.ewiz.com/detail.php?name=AT-1800XT

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 971 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 49  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.