Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 18. květen 2021, 21:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: čt 3. listopad 2005, 21:56 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


//edit Wilik - presun do odpovidajici sekce z s939 desek


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: ne 6. listopad 2005, 12:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Shit napsal:
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


Hm...ale nějaK jsem tam nenašel jak vypnout tu ochranu proti zapisu to flash paměti....abych tam moh nahrat bios manualně.

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: ne 6. listopad 2005, 14:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
Reptile napsal:
Shit napsal:
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


Hm...ale nějaK jsem tam nenašel jak vypnout tu ochranu proti zapisu to flash paměti....abych tam moh nahrat bios manualně.


v BIOSU najdeš něco jako CMOS protection... prsne to nevim a restartovat se mi nechce, bo z BIOSU se blbe chodi na net :roll: :wink:

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. listopad 2005, 23:00 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Všechny operace uvedené výše platí pouze z postředí DOSu. :wink: LU od MSI to zkrátka neumí....


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: so 12. listopad 2005, 15:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Teuzz napsal:
Reptile napsal:
Shit napsal:
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


Hm...ale nějaK jsem tam nenašel jak vypnout tu ochranu proti zapisu to flash paměti....abych tam moh nahrat bios manualně.


v BIOSU najdeš něco jako CMOS protection... prsne to nevim a restartovat se mi nechce, bo z BIOSU se blbe chodi na net :roll: :wink:


no tam to prostě neni.. takže manualně to upgradnout nejde.

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: so 12. listopad 2005, 22:39 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Reptile napsal:
no tam to prostě neni.. takže manualně to upgradnout nejde.
Ale jde... :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: ne 13. listopad 2005, 02:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Shit napsal:
Reptile napsal:
no tam to prostě neni.. takže manualně to upgradnout nejde.
Ale jde... :wink:


jsem přece psal že mito hodí hlášku že je zapnutá ochrana na přepis flash paměti a v biosu to nemůžu najít abych to vypnul.. :wink:

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. listopad 2005, 13:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Příbram
Nahoru
jj je to tak, záleží ale na typu biosu, některej de flashnout a některej je chráněnej, takže de flashnout pouze přes LiveUpdate


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 20. listopad 2005, 02:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
niatheppe napsal:
jj je to tak, záleží ale na typu biosu, některej de flashnout a některej je chráněnej, takže de flashnout pouze přes LiveUpdate



To řikam.. :-)

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 20. listopad 2005, 08:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
Reptile napsal:
niatheppe napsal:
jj je to tak, záleží ale na typu biosu, některej de flashnout a některej je chráněnej, takže de flashnout pouze přes LiveUpdate



To řikam.. :-)


Tak v čem je problém? Na svojí (viz. podpis) jsem upgradoval BIOS přes LiveUpdate@Win :lol:

Sice mi z toho bylo sakra blbě, ale trvalo to asi 5 vteřin, takže se to dalo přežít... :wink:

Holt, co dělat, když nemám FDD, že? :roll:

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. listopad 2005, 00:29 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha4
Nahoru
S použitím MSI LiveUpdate bych byl velice opatrnej,při posledním flashování,někdy koncem řijna mi to nahrálo novej BIOs tak špatně,že jsem myslel,že mám v háji MB.Až teprve ruční flash dal vše do pořádku! :sad:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. listopad 2005, 01:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Teuzz napsal:
Reptile napsal:
niatheppe napsal:
jj je to tak, záleží ale na typu biosu, některej de flashnout a některej je chráněnej, takže de flashnout pouze přes LiveUpdate



To řikam.. :-)


Tak v čem je problém? Na svojí (viz. podpis) jsem upgradoval BIOS přes LiveUpdate@Win :lol:

Sice mi z toho bylo sakra blbě, ale trvalo to asi 5 vteřin, takže se to dalo přežít... :wink:

Holt, co dělat, když nemám FDD, že? :roll:


aaale. to mělo znamenat že je to pravda že to manualně nejde na MSI KT8NEO 4, jen přes liveupdate. A ne jak konstatoval Shit ze to jde. :wink: ale byl bych rad kdyby mě vyved z omylu. :)

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. listopad 2005, 21:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Reptile napsal:
A ne jak konstatoval Shit ze to jde. :wink: ale byl bych rad kdyby mě vyved z omylu. :)
Pokud je BIOS chráněn proti přepsání, tak Ti nepomůže ani LU (třeba BX-Master - musel's manuálně "odblokovat" jumper). Jinak asi každá deska musí jít flashovat z prostředí DOSu (ale desku s PT880 jsem naštěstí v rukou neměl @ vyjímka může potvrzovat pravidlo, ale dosti bych se divil...). Takže trvám na svým... :wink:

2 niatheppe: To by to potom ani nešlo přes LU.... :oops:

Prošlo mně rukama moře desek od MSI a zatím u každé mě to šlo... :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. listopad 2005, 23:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Shit napsal:
Reptile napsal:
A ne jak konstatoval Shit ze to jde. :wink: ale byl bych rad kdyby mě vyved z omylu. :)
Pokud je BIOS chráněn proti přepsání, tak Ti nepomůže ani LU (třeba BX-Master - musel's manuálně "odblokovat" jumper). Jinak asi každá deska musí jít flashovat z prostředí DOSu (ale desku s PT880 jsem naštěstí v rukou neměl @ vyjímka může potvrzovat pravidlo, ale dosti bych se divil...). Takže trvám na svým... :wink:

2 niatheppe: To by to potom ani nešlo přes LU.... :oops:

Prošlo mně rukama moře desek od MSI a zatím u každé mě to šlo... :roll:


mno mě nejde. tak nic no. a to mam nvida čipset. kua.. tak holt liveupdate

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2005, 00:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Reptile napsal:
a to mam nvida čipset.
Na NF2, NF3 i NF4 to maká z prostředí DOSu absolutně bezproblémově... Co více dodat....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2005, 17:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2005
Bydliště: Hodonín
Nahoru
Ta druhá volba v Live Update - "v prostředí DOS" se použít nedá? Já jsem si přes ni nahrál nový bios a narozdíl od flashu přes win se zdá bez chyb. Taky to sice hází hlášku, že bios je chráněn, ale pokračuje to dál automaticky.

_________________
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2005, 19:09 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2005
Bydliště: Dobřany
Nahoru
Shit napsal:
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


//edit Wilik - presun do odpovidajici sekce z s939 desek


Jak dlouho trvá flash Biosu.(časově....) :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak flashovat BIOS u desek od MSI
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2005, 21:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
bakaro napsal:
Shit napsal:
Docela pěkný a ucelený návod s popisem flashovacích parametrů a všeho ostatního ke flashování BIOSů je tady:
Kód:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=81017.0

Thx "Supershanks" z MSI fóra. :worship:


//edit Wilik - presun do odpovidajici sekce z s939 desek


Jak dlouho trvá flash Biosu.(časově....) :)


Live Update to stahl, a po kliknutí na FLASH to trvalo tak 5 sec.... (velmi dlouhých :D )

BTW: mohl by sis priste precist cely thread? Možná, že bys tam našel, co jsi hledal... Nějaký Teuzz to tu psal... znám ho, strašnej vůl... :roll:

_________________
Burn in hell.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.