Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 26. květen 2020, 14:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 140 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: VYZVA: porovnani kvality obrazu 7800GTX vs X1800XL
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Digitaldoom napsal:
BTW: zkoušel jsem i 7800GT i 7800GTX 256MB a s oběma se může NV nechat tak akorát vyfotit ...


Myslíš? Výsledek 9.300 bodů v 3DMark05 u jedné 7800GTX taktované na 520/1400 je podle mého názoru hodně dobře, v případě dvou je to 13.500 bodů :-) Ta pctuningová nenávist k NVIDII je fakt zajímavý přírodní úkaz, ale což.. Navíc NVIDIA nemá žádné problémy s ovladači, podporuje dualcore, má lepší VIVO chip, a 2x lepší výkon (v SLI, Crossfire zatím v obchodech neexistuje).

http://hulan.cz/blog/item/verejna-vyzva ... ctuning-cz

2x7800GTX taktované na 520/1400
Obrázek

a 2x7800GTX ve 3DMark06
Obrázek

//edit Jája: přesunuto z diskuse o X1800 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=360
//edit Wilik - presunuto ze Smetiste... + prejmenovano


Naposledy upravil radekhulan dne út 24. leden 2006, 21:47, celkem upraveno 5x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
Digitaldoom napsal:
BTW: zkoušel jsem i 7800GT i 7800GTX 256MB a s oběma se může NV nechat tak akorát vyfotit ...


Myslíš? Výsledek 9.300 bodů v 3DMark05 u jedné 7800GTX taktované na 520/1400 je podle mého názoru hodně dobře, v případě dvou je to 13.500 bodů :-) Ta pctuningová nenávist k NVIDII je fakt zajímavý přírodní úkaz, ale což..

jedna 7800GTX taktovaná na 520/1400
Obrázek


no ale to musis mit stesti na kus moje GTX bezi na 480\1300 max a dam kolem 8000 plus minus 100b a obraz je o dost horsi hlavne to ANISO me dostalo ATI je v tomhle o dost lepsi proto se ty GTX po tejdnu zbavuju


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2005
Bydliště: Teplice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
2 radekhulan:

OBR 20.11.2005 napsal:
Takze prvni test normalne prodavane Sapphire X1800XT:
Catalyst 5.11, WinXP SP2.

4000+@2400MHz+2x512MB 5-2-2-2, karta@625/750 -03=16673, 05=9058
4000+@2800MHz+2x512MB 7-4-3-2.5, karta@625/750 -05=9238
4000+@3000MHz+2x512MB 8-4-4-2.5, karta@625/750 -05=9311

OC!
4000+@3000Mhz+2x512MB 8-4-4-2.5, karta@680/800 -05=9903
4000+@3000MHz+2x512MB 8-4-4-2.5, karta@690/865 -05=10312

Takze ani Asus TOP bohuzel neudela 10 000bodu na defaultu na FX57.
Jinak 10 000 bodu se da udelat ale s ODRENYMA usima, a brutalnim OC.

Nemel jsem moc casu si hrat s poradnym nastavenim,ani pameti ani ovladacu, jelikoz toho mam moc, takze tyto vysledky jsou jen hrube orientacni, az budu mit vic casu udelam poradne testy a screeny.


jinak po zmene napeti ta x1800xl da na zadek i te tvoji slavne GTX za xxk :lol:


Naposledy upravil sh dne út 22. listopad 2005, 17:51, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
podle me A16x ANISO u GTX je jako 8x ANISO u my stary X850XT a to ma X1800XT jeste lepsi ANISO nez ta X850XT takze asi tak nechtel sem tomu verit ale co sem to vyskousel u kamosovy 6600GT a kd ebyl obraz taky hnusnej dosel sem k zaveru ze to delaj vsechny Geforce coz je celkem hnus k cemu mi je 100fps kdyz je obraz humusnej jak prdel


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Stratos napsal:
no ale to musis mit stesti na kus moje GTX bezi na 480\1300 max a dam kolem 8000 plus minus 100b a obraz je o dost horsi hlavne to ANISO me dostalo ATI je v tomhle o dost lepsi proto se ty GTX po tejdnu zbavuju


AF 16x + FSAA 8x + TPAA dává v HL2 lepší obraz na NVIDII než ATI, protože ATI nemá TPAA. Štefek sice dává jakési screenshoty z jednoho webu, které ukazují mírný opak, a ono to tak bez TPAA fakt je, ale stačí si TPAA zapnout, nastavit High Quality, a NVIDIA má podstatně lepší kvalitu obrazu..

VIděl jsem recenze, kde NVIDIA právě v kvalitě obrazu drtivě poráží ATI..

Zkus si toto udělat na ATI a porovnat:
http://hulan.cz/blog/item/nvidia-7800gt ... ita-obrazu


Naposledy upravil radekhulan dne út 22. listopad 2005, 17:59, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
...


mylý Hulane já rozhodně nejsem takový Flamer jako ty ty neuznáš že je ATI lepší ani kdyby NV neexistovala ;)

Korm toho opravdu znám málo lidí komu se podařilo vydupat z 7800GTX 256MB (ne Top vereze ;) ) aspoň 500 a 1350 a to už si hodně gratulovali ... protože tato NV na 110nm už mele z posledního ;)

krom toho její výkon v OpenGL věcech je sice krásný ale má to tu vadu na kráse že OpenGL je jen málo věcí a do budoucna s ním nelze počítat a výjkon NV v Sh hrách je nižší ...

krom toho ta tvá 7800GTX stojí přez 13 500,- což je o nezandebatelné 3000,- víc a jelikož poskytuje podobný výkon ale ATI má opravdu lepší optimalizaci obrazu tak se 7800GTX 256Mb může jít opravdu zahrabat ...

x1800XL je prostě výbornou kartou za výborný peníz což je nepopiratelný fakt až se doladí OC a budeme moci zvednout napětí ... WOW

BTW: sakra kdy už ATI uvede x1800XL 512Mb ... kdyby šly taktovat stejně dobře a byly okolo 11 000,- bral bych ji všema deseti :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Digitaldoom napsal:
ale ATI má opravdu lepší optimalizaci obrazu tak se 7800GTX 256Mb může jít opravdu zahrabat ...


Opakuji se, ale je zajímavé, že žádný majitel ATI nechce reagovat na tyto screenshoty z 7800GTX. Proč asi? Že by NVIDIA měla podstatně lepší obraz s TPAA? ;-)

Udělám dnes screenshoty se SLI antialiasingem 16x, to bude paráda :-)

Zkus si toto udělat na ATI a porovnat:
http://hulan.cz/blog/item/nvidia-7800gt ... ita-obrazu

Odkaz přímo na HL2 (nutnost minimálně 60FPS):
http://hulan.cz/blog/img/grafika/half-life-2.jpg


Naposledy upravil radekhulan dne út 22. listopad 2005, 18:00, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 17:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2005
Bydliště: Teplice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
cece hulaci , nevim co ti rict , musim ted out z netu zur home , takze ti sem prdnu jen tohle

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50875
a dal se mrkni na stranu 19 tohodle threadu kde mas znovu vypis od OBRa.. a ode me :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:04 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
S jednou X1800XT v KLIDU pokorim 11000 bodu v 3d05! a to klidne vsadim! Jinak TPAA jde v pohode zapnou jiz zminenym Atitoolem! Takze klid a pohov RH.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
sh napsal:
cece hulaci , nevim co ti rict , musim ted out z netu zur home , takze ti sem prdnu jen tohle

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50875
a dal se mrkni na stranu 19 tohodle threadu kde mas znovu vypis od OBRa.. a ode me :)


Ale ty se zde, i Štefek, pořád oháníš jedním zmanipulovaným screenshotem z cizího webu. To je nahovno. Udělej na ATI stejný screenshot místa, které jsem udělal já, a pokud bude lepší, jdu si koupit ATI a sním svůj klobouk.

PS: jsem si jistý, že NVIDIA s TPAA má řádově lepší obraz než ATI ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
OBR napsal:
S jednou X1800XT v KLIDU pokorim 11000 bodu v 3d05! a to klidne vsadim! Jinak TPAA jde v pohode zapnou jiz zminenym Atitoolem! Takze klid a pohov RH.


ATI nemá TPAA, jen jakýsi Adaptive Antialiasing, který není to samé co TPAA..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
OBR napsal:
S jednou X1800XT v KLIDU pokorim 11000 bodu v 3d05! a to klidne vsadim! Jinak TPAA jde v pohode zapnou jiz zminenym Atitoolem! Takze klid a pohov RH.


ATI nemá TPAA, jen jakýsi Adaptive Antialiasing, který není to samé co TPAA..


to je mi u prdele ale kdyz mam COD 2 obraz s 16x ANISO jak moje drivejsi X850XT bez ANISO tak nevim nevim proste hnus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Tohle nemá cenu ... i kdyby ste hulanovi ukázali třeba modré z nebe tak neuvěří .. rpostě má sou předraženou 7800GTX tak mu ji pochvalte a dá pokoj ..

My ostatní co tomu trochu rozumíme a máme oči v pořádku a koukáme do monitoru ne na štítek na kartě (ATI NV nebo franta mě je to putna) víme jak to je ... ;)

tolik k ,,diskusi" s Hulanem ...

BTW: má někdo jinou značku x1800XL než Sapphire ? bych potřeboval vědět jak jsou natom ... MSI x1800XL stále nedorazilo :(

jinak všech 5 kusů co sme tu teď měli se v pohodě vyškrábalo na 600/1300 takže myslím že pujdou se správným chlazení i více + přidání napětí a je to ... takže zatim Sapphire good :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:30 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
ale pánové :roll: tady padla výzva, jdete do ní nebo budete dál papouškovat to co jste přečetli jinde? docela by mě zajímalo jak to dopadne :-D

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:36 
Červená karta
Červená karta

Založen: 14. říjen 2004
Bydliště: Ostrava
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
sh napsal:
cece hulaci , nevim co ti rict , musim ted out z netu zur home , takze ti sem prdnu jen tohle

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50875
a dal se mrkni na stranu 19 tohodle threadu kde mas znovu vypis od OBRa.. a ode me :)


Ale ty se zde, i Štefek, pořád oháníš jedním zmanipulovaným screenshotem z cizího webu. To je nahovno. Udělej na ATI stejný screenshot místa, které jsem udělal já, a pokud bude lepší, jdu si koupit ATI a sním svůj klobouk.

PS: jsem si jistý, že NVIDIA s TPAA má řádově lepší obraz než ATI ;-)


No jo no...ty bys mohl delat v nejake politicke strane agitatora, protoze ty jsi evidentne presvedcil i sam sebe:-). Jinak TAA Super Sampling je v modu 8x o chlup lepsi nez adaptivni mod u ATi 6x...bohuzel se tady ohanis necim, co neni pouzitelne, nebot s tim zadna hra nejde hrat ve vyssim rozliseni. Btw. radeji se zamer na to co je pouzitelne..filtrovani nebo HDR+FSAA ve spojeni s CrossFire..kdyz uz teda mas rad SLI.

_________________
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:41 
Červená karta
Červená karta

Založen: 14. říjen 2004
Bydliště: Ostrava
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
Digitaldoom napsal:
ale ATI má opravdu lepší optimalizaci obrazu tak se 7800GTX 256Mb může jít opravdu zahrabat ...


Opakuji se, ale je zajímavé, že žádný majitel ATI nechce reagovat na tyto screenshoty z 7800GTX. Proč asi? Že by NVIDIA měla podstatně lepší obraz s TPAA? ;-)

Udělám dnes screenshoty se SLI antialiasingem 16x, to bude paráda :-)

Zkus si toto udělat na ATI a porovnat:
http://hulan.cz/blog/item/nvidia-7800gt ... ita-obrazu

Odkaz přímo na HL2 (nutnost minimálně 60FPS):
http://hulan.cz/blog/img/grafika/half-life-2.jpg


Ja ti na tyhle screenshoty zareaguju uz brzo, kdyz to tak chces...az budu mit k dispozici X1800XT CF na RD580...btw tebou udelane screenshoty jsou docela zdatne vybrane tak ze nikdo rozdil neuvidi... :-D

_________________
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Yngwie napsal:
Jinak TAA Super Sampling je v modu 8x o chlup lepsi nez adaptivni mod u ATi 6x...bohuzel se tady ohanis necim, co neni pouzitelne, nebot s tim zadna hra nejde hrat ve vyssim rozliseni.


to není pravda, mám jako Global Settings zapnuté TPAA a Gamma AA, a jede s tím s FPS>60 každá hra, včetně F.E.A.R., Battlefield 2 či Quake 4..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2005
Bydliště: Teplice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Digitaldoom napsal:
BTW: má někdo jinou značku x1800XL než Sapphire ? bych potřeboval vědět jak jsou natom ... MSI x1800XL stále nedorazilo :(


ja tady mam uz pres mesic x1800xl od HISU , postrehy jsem psal vyse , MSI je nechutne predrazene , jinak zitra mi prijde x1800xt od Hisu , ktera je pro Stratose , takze jsem zvedavy na jeho postrehy :wink:

2 sparena pahulice: nedokazes rozumne diskutovat , jen se ohanis , ze je vse zmanipulovane... , jinak na vysledky OBRa ses nejak moc nevyjadril :wink: kolegovi o patro vis v praci jsem dodal 3700+ a take His x1800xl a po OC dosahuje take 9600 bodu , takze tech tvojich super 9300 si nech na jindy , myslim ze na kartu o 4k levnejsi je to dobre :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 18:58 
Červená karta
Červená karta

Založen: 14. říjen 2004
Bydliště: Ostrava
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
Yngwie napsal:
Jinak TAA Super Sampling je v modu 8x o chlup lepsi nez adaptivni mod u ATi 6x...bohuzel se tady ohanis necim, co neni pouzitelne, nebot s tim zadna hra nejde hrat ve vyssim rozliseni.


to není pravda, mám jako Global Settings zapnuté TPAA a Gamma AA, a jede s tím s FPS>60 každá hra, včetně F.E.A.R., Battlefield 2 či Quake 4..


Je nutne si uvedomit, ze hry, ktere jsi ted jmenoval nemaji tech transparentnich textur mnoho (FEAR je v baraku, Quake IV je principielne odlisny engine...zkus si Farcry...nejaky level, kde je les...pak uvidis..

_________________
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2005, 19:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Yngwie napsal:
Je nutne si uvedomit, ze hry, ktere jsi ted jmenoval nemaji tech transparentnich textur mnoho (FEAR je v baraku, Quake IV je principielne odlisny engine...zkus si Farcry...nejaky level, kde je les...pak uvidis..


TPAA mám zapnutý jako Global Settins, a je to v pohodě v 2x7800GTX v těchto hrách: http://hulan.cz/temp/games.png


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 140 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Můžete zakládat nová témata v této sekci
Můžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.