Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 19. květen 2019, 10:23

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Memory tweaker pro i865/875/915/925/955/975 od FELIXE
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2006, 11:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
Na jednom z fór jsem objevil zajímavý tweaker paměťového subsystému pro základní desky s čipsety Intel a nemám momentálně žádnou intel desku (vyzkoušel jsem pouze s ASUS P5WD2 a šlapal moc dobře), rád bych kdybyste mohli funkčnost tohoto softíku, vytvořeného FELIXEM http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92190.
Softík najdete zde http://rv.page.cegetel.net.perso.cegetel.net/MemSet.zip
Podle všeho chodí tweaker bez problémů na různých deskách, mne zajímá jak si povedou desky uživatelů v čr.

Odkaz na původní dread je zde:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=92190&page=1

_________________
i7-5930K@Radeon
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2006, 12:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2005
Bydliště: Rokycany
Nahoru
Super, funguje, moc dík :-D

Odzkoušeno na P5AD2 Premium (i925X)

//EDIT: 2xDDR2 Nanya 512MB 533MHz CL4 (4-4-12) dual
Pentium 4 531 3GHz default


Naposledy upravil BLOOR dne ne 19. březen 2006, 12:32, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: paráda
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2006, 12:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
BLOOR napsal:
Super, funguje, moc dík :-D

Odzkoušeno na P5AD2 Premium (i925X)


No poděkuj felixovi, každopádně díky za info.

Pokud máte možnost, vyzkoušejte jeho chod a postujte typ základní desky, čipset, paměti a procesor. Díky.

_________________
i7-5930K@Radeon
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2006, 18:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Pelhřimov
Nahoru
Fakt super program. :up:

ASUS P4P800-E Deluxe (i865EP)
Intel Pentium 4 2.0A GHz@2,667GHz
Transcend 256+512MB 333MHz 2,5-3-3-7@2-3-3-6 (šly i na 2-3-2-6 a víc, ale nárůst výkonu za to nestál)

_________________
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
"dammit how long does this gps take to get a Lock on a satellite?!?! The sky is, like, right there!"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2006, 14:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. prosinec 2004
Bydliště: Piešťany, SR
Nahoru
velmi dobry program :D
len ma napadlo, keby ramky nejake to dane nastavenie uz nezvladali, tj by vymrzol pc alebo by sa uplne vypol atd tak po restarte by boli v biose nastavenia defaultne alebo tie so boli posledne v tom memsete ?.... tj ci by bolo potrebne resetovat cmos? :oops:
btw 2*512MB 400@420MHz 2,5-4-4-8 @ 2-3-3-6

_________________
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2006, 14:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Pelhřimov
Nahoru
Voloď napsal:
velmi dobry program :D
len ma napadlo, keby ramky nejake to dane nastavenie uz nezvladali, tj by vymrzol pc alebo by sa uplne vypol atd tak po restarte by boli v biose nastavenia defaultne alebo tie so boli posledne v tom memsete ?.... tj ci by bolo potrebne resetovat cmos? :oops:
btw 2*512MB 400@420MHz 2,5-4-4-8 @ 2-3-3-6


Však to zkus :roll:

Pokud to přeženeš a dáš pouze "Apply", tak ti to začne házet hlášky jako:"Nejde provést Read/Write" a tak a Windows se pro jistotu vypnou(takový to okno, jako že ukončete všechny programy, Windows se za 50sekund vypne). Nicméně parametry pamětí mění sám program, takže se neukládají do nastavení BIOSu. Aby byly změny trvalé, musíš dát SAVE a nahrát zástupce programu do složky "Po Spuštění/Startup"

_________________
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
"dammit how long does this gps take to get a Lock on a satellite?!?! The sky is, like, right there!"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 22:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. leden 2005
Bydliště: Kdo ví?
Nahoru
Zkoušel jsem v tom programu nastavit položky jako Read/write delay. A vísledek nic moc, teda spíš nic než moc. Jak je to u změny CAS a podobně sem nezkoušel, když to můžu nastavit v BIOS tak nevidim důvod proč to dělat ve Widlích

_________________
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,


 Profil  
 Předmět: Mno
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 15:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
alea206 napsal:
Zkoušel jsem v tom programu nastavit položky jako Read/write delay. A vísledek nic moc, teda spíš nic než moc. Jak je to u změny CAS a podobně sem nezkoušel, když to můžu nastavit v BIOS tak nevidim důvod proč to dělat ve Widlích


Ono se v zásadě často stává, že ve widlích dosáhneš překvapivě mírně lepších výsledků než z BIOSu, který na některých nastaveních prostě nepustí. 8)

_________________
i7-5930K@Radeon
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk


 Profil  
 Předmět: Re: Mno
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 15:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Pelhřimov
Nahoru
OClab napsal:
Ono se v zásadě často stává, že ve widlích dosáhneš překvapivě mírně lepších výsledků než z BIOSu, který na některých nastaveních prostě nepustí. 8)


Já vidím hlavní pozitivum v tom, že hned vidíš jestli to na té konfiguraci funguje nebo ne. Narozdíl od toho, pokud to děláš v BIOSu, musíš něco nastavit, najed do Winů, restarovat, do BIOSu, do Winů, restartovat... a tak pořád dokola až do zblbnutí.

Další věcí je, že pokud člověk neví přesně co která hodnota znamená a když přepne v BIOSu na manuální časování pamětí a vidí tam hodnoty dané deskou(né SPD - některý to tak dělaj, v automatu jedou na SPD, ale když to přepneš na manuál, tak tam hodí default desky), tak změní co ví a ostatní nechá na pokoji

_________________
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
"dammit how long does this gps take to get a Lock on a satellite?!?! The sky is, like, right there!"


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.