Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 16. duben 2021, 20:24

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 79 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: MSI K9N Platinum (AM2, nF570 Ultra)
PříspěvekZaslal v: st 7. červen 2006, 15:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2004
Bydliště: Makotřasy
Nahoru
Dobrej, mám problém. Vybral jsem kamarádovi PC a nabíd se k jeho sprovoznění. Je to MSI K9N Platinum pro sc. AM2 a příslušnej Athlon (3200+), RAM 1GB v Dualu... Disk Seagate 300GB SATA II. Když vše zapojím, dám inslaci windowsu (rozdělím si a naformátuju partišny) dám instalovat a ono to kopíruje insalační soubory na disk. Ale každou chvíli to hodí chybu, že mu nejde nějakej soubor zkopírovat. Když dám opakovat, tak to stejně nezkopčí.Když dám přeskočit tak systém pak nefunguje. Na mým PC se na ten disk widle v pohodě nainstalujou.Nevíte čím to je? Problematice SATA nerozumím, možná to mam jenom blbě nastavený v BIOSU.Díky


//edit Wilik - upraven nazev

_________________
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 7. červen 2006, 15:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
a co třeba tenhle dotaz položit v adekvátní sekci? imho v sekci pro intel desky se ti kloudnejch info o AMD deskách asi nedostane nemyslíš?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 17. červen 2006, 12:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
Nahoru
Sekce špatná, ale co, on to už někdo přesune.

Nejsdřív dotaz: instaloval si SATA ovladače z diskety od desky ( při začátku instalace dáš F6, jak se to ptá ) nebo si to nechla na Windows? Ať jedno nebo druhý, teď zkus tu další možnost. U nF4 se SATA dávaly pokud možno do 3. portu, tak to zkus i tady. Někdy zlobí i Wirus Warning v BIOSu, tak ho vypni.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2006, 09:41 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Přesun do správný sekce ...

Podle toho jak problem popisuješ (že dojde k rozdelení disku a pak i k zahájení kopírování a chyby jsou až pri tom kopírování), tak bych to videl na špatny instalační cd nebo mechaniku, ze ktery to kopíruješ. U starych kousků se tohle občas stává. Pokud dáš pri instalaci přeskočit "nějaký soubory", no tak to bych se pak nedivil, ze Win nejednou tak jak maj, ono auto taky nebrzdí, kdyz mu chybí "nějaký brzdy" :roll:

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2006, 10:10 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2004
Nahoru
Budou to dělat s největší pravděpodobností paměti (nastavení). Teď stavim PC s touto deskou a nějak nemuzu ty paměti srovnat i když mám poslední BIOS.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. červen 2006, 10:40 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
lagvand napsal:
Budou to dělat s největší pravděpodobností paměti (nastavení). Teď stavim PC s touto deskou a nějak nemuzu ty paměti srovnat i když mám poslední BIOS.


Nekompatibilita/chybovost pametí se projevuje vetšinou uplnyma pádama toho instalátoru nebo zamrznutím, když to vyhazuje primo nemožnost přečtení souboru, tak bych to videl na tu mechaniku, ale pred instalaci tech Win je samozrejme vhodný i pameti řádne otestovat :)

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět: Třeba ty RAMky? Problém s dual LAN!
PříspěvekZaslal v: út 20. červen 2006, 17:11 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červen 2006
Nahoru
Nezbývá, než souhlasit s lagvandem. Měl jsem uplně stejný problém. Pouze mi to psalo, že soubor co se chtěl bnakopčit an HDD, tak byl údajně poškozen. Všude jinde CD fungovalo a disk také.
Problém byl v pamětech. Mám také na dualu 2x512 a prostě jsem to musel nainstalovat pouze s jednou 512. Po instalaci jsem různě přehazoval po slotech RAMky, až se to chytlo na dualu. Je to velice divný, ale je to tak. Ještě jsem změnil v Biosu nastavenmí RAM z SPD na Manual, aby to šlapalo OK.

Po nainstalování se mi ale objevil jiný problém. Korektně se nainstalovaly všechny drivery, ale u lanek mam ve správci zařízení vykřičníky a nefungujou. Když dam vlastnosti, píše se tam: Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít. (Kód 12)
a dále : Chcete-li zařízení použít, zakažte jiné zařízení v tomto systému.
Zkoušel jsem přeinstalovávat drivery na LAN i chipset a bezvýsledně.
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?

_________________
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. červen 2006, 08:00 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Jestli chces odhalit jestli je to pameti a nebo diskem (jak rika SENT) je jedina pomoc, podtaktuj pameti a zkus to znovu, ale pokud ti to bude vykazovat chyby na stejnych mistech a u s tejnych souboru, bude to diskem, pokud to budou nahodne jine soubory muze to byt pameti ...


 Profil  
 Předmět: Re: Třeba ty RAMky? Problém s dual LAN!
PříspěvekZaslal v: st 21. červen 2006, 09:46 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2004
Nahoru
Po nainstalování se mi ale objevil jiný problém. Korektně se nainstalovaly všechny drivery, ale u lanek mam ve správci zařízení vykřičníky a nefungujou. Když dam vlastnosti, píše se tam: Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít. (Kód 12)
a dále : Chcete-li zařízení použít, zakažte jiné zařízení v tomto systému.
Zkoušel jsem přeinstalovávat drivery na LAN i chipset a bezvýsledně.
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?[/quote]



1.Vyndej všechny karty z PCI a pak zkus znova ty síťovky nainstalovat, nebo zkus prostředky nastavit ručně.
Pokud síťovky nainstaluješ postupně davej zpatky karty do PCI.

2.V BIOSu zkus Clear NVRAM na ENABLE.


Naposledy upravil lagvand dne st 21. červen 2006, 09:53, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. červen 2006, 09:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
Citace:
nejde nějakej soubor zkopírovat

Citace:
Problém byl v pamětech

Přesně tohle se stalo i kamošovy z práce, pokaždé nechtěl zkopírovat jiný soubor a tím pádem nešel nainstalovat OS, zkuz si schválně zpustit memtest z disketovky a uvidíš kolik chyb ti okamžitě vyhodí.
chyba v paměti

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. červen 2006, 17:19 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červen 2006
Nahoru
@ lagvand:
Rád bych něco vyndal z PCIka, ale bohužel obě 2 jsou integrované na boardu:-) a v PCI nenmám nic. Zkusím clear NVRAM a uvidim.

_________________
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. červen 2006, 07:37 
Nováček
Nováček

Založen: 26. listopad 2005
Nahoru
U techto desek je problem v detekci pameti a hlavne jejich napeti...zkuste se podivat na napeti pro ty vase a nastavte je v BIOSu rucne ,uz se videl dost lidi ,kterym kvuli tomu nejel celej comp...

_________________
C2D E5400@3850Mhz + Gelid Tranq, HD4850 + accelero s1 + 2x12cm@800rpm, gigabyte EP43-UD3, 4x1GB DDR2 GEIL@780mhz, seasonic 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. červen 2006, 09:58 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červen 2006
Nahoru
Nastavní RAM na manula to rozjelo v pohodě. Jen yt síťovky jsou stále dead:-(

_________________
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 9. červenec 2006, 14:40 
Nováček
Nováček

Založen: 13. srpen 2005
Nahoru
mam K9N Neo a comp se mi sam z niceho nic vypne pri behu widli ( bezi pouze windows a vypne se (natvrdo se vypne) pri hrani bezi a nevypne se. bezi treba 10 min a vypne se nebo klidne 40min a pak se vypne nevim co uz s tim

_________________
Diis aliter visum. Bohové se rozhodli jinak. (Vergilius)


 Profil  
 Předmět: Sensory
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 15:35 
Nováček
Nováček

Založen: 25. červen 2006
Nahoru
Zdravíčko lidi! Mám problém. Ať už zkusím jakýkoliv diagnostický program, tak mi nikdy žádný nedokázal ukázat například teplotu procesoru, či grafické kraty, ale ani rychlost otáček ventilátorů na procáku a odvodního větráku z casu. Jediná teplota, kterou mi to najde vždycky je teplota hardisku. Mám desku K9N Platinum, Athlon 64 3200, Corsair 2x512 667 MHz, X800GTO2... Pokud někdo tuší jak to vyřešit díky za radu... ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. srpen 2006, 15:39 
Nováček
Nováček

Založen: 09. červenec 2005
Nahoru
už jste vyřešili ty lanky??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. srpen 2006, 19:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2005
Nahoru
prosím vás chtěl bych vás poprosit jak se flashuje bios u těchto desek když ten bios si nahraju na cd tak mi to neveme a ja nevím jakse biosy dělaj u MSI ja mam osobně DFI a tam je to jednoduchy tak když to někdo umí tak napište co a jak thx


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. srpen 2006, 21:03 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Monster_cs napsal:
...
Postup bude na 99% stejný jako zde. :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. srpen 2006, 17:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2005
Nahoru
jaky mam použít recovery utility pro flash biosu u msi??? napište přesný typ nebo link thx

a postup jak mam flashnout bios dle vaších zkušeností z desek MSI a nechci žádný návod z msi.com.tw tam je to na howno a stejně mi to podle toho nede tak mi napište jestli mam updatovat biosy od začátku od 1.0-1.3 nebo stačí když se tam dá rovnou třeba v1.3 a bude to ok a jake programy mam použít bootuji z cd win98 s podporou cd jelikož nemam floppy disk tak musím z cd tak pls napište thx :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. srpen 2006, 21:09 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Monster_cs napsal:
...nechci žádný návod z msi.com.tw tam je to na howno a stejně mi to podle toho nede...
Ten postup je tam popsán velmi dobře a funguje na 100%. :wink:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 79 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.