Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 16. duben 2021, 21:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: MSI K9N Neo /-F (AM2, nF550) - zkusenosti?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červen 2006, 23:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Obrázek

Popis:
Chipset: nVIDIA nForce 550
Formát: ATX (305 x 200mm), napájení 24 + 4pin
Patice: Socket AM2 (64-bit AMD Sempron / Athlon™ 64 / Athlon™ 64x2)
FSB: 1GHz
Paměť: 4x DDRII 533/667/800 (max. 4GB, bez podpory ECC)
Sloty: 1xPCIe x16 + 2xPCIe x1 + 3xPCI-32bit (v2.3)
USB: 10x USB 2.0 (4x on board + 6x volitelně on header)
Řadič: 1x ATA66/100/133 + 4x S-ATA II/3GBps + FDD
RAID #1: 4x S-ATA II RAID 0,1,0+1 nebo JBOD (čip nForce550)
SOUND: 8-channel (7.1) High Definition audio, Azalia 1.0spec (RealTek ALC883)
LAN #1: 10/100/1000Mbps (čip VSC8601)
Unikátní CoreCell™ chip
Pozn: Čipsety nVIDIA řady nForce550/570/590 nepodporují Windows 98/ME!

Zatim to vypada na dobrou zakladku bez zbytecnosti jako SLi, nebo CrossFire, ktery ja nevyuziju :wink:. Sice by mohla mit trochu lepsi vybavu, ale za ty penize co bych chtel ... Vsechny ostatni maji spatny rozmistnene PCI nebo jich maji malo.

Zkusenosti:
:!: hure umisteny ATX napajeci konektor - u vetsich chladicu muze delat problemy
:evil: BIOS neumoznuje nastavovat voltaz CPU
:idea: pozor na zapojeni RAM - MSI to pouziva obracene, pro 2kanalovy chod musi byt v ruznych barvach

edit W 31.5.07, promaz k 30.4.07


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. červen 2006, 13:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak sem dnes prihazoval druhou RAM a omylem sem si sahnul na pasiv chipsetu a byl fakt varici, skoro sem se popalil, pasivni chlazeni je fakt spatnej tah, dyt to nehreje o nic min, nez nForce4 ... :evil: asi si tam pridelam nejakej starsi 40x40 (nebo 30x30) vetrak, nebo koupim vetsi heatpipe pasiv ... :)


TAKTOVÁNÍ
- nejde rucne nastavit voltaz na procaku (jen ram)
- FSB Max 300MHz
- nejde snizit nasobic
- "AGP/PCI Lock" nejak nemuzu najit, ale kupodivu podle software utilit se frekvence na PCI-kach nemenej ...
- nasobice na HT a frekvnce pameti nejsou zapsany jako "2x, 2,66x, atd." ale primo jako nasobky zakladniho taktu "200MHz, 266MHz, atd." (-priklad z ram)
- deska neni uplne vhodna k taktovani, kvuli tomu ze nejde zvysit napeti na procaku, ale protoze procaky do AM2 nepotrebuji tolik zvysovat napeti tak tech 1,4-1,42V co tam lita staci az na OC do 2600MHz, zalezi na kuse (me to nad 2550 nepusti ... chtelo by to pridat nejakou tu setinku V :( )

_________________
ATi cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers


Naposledy upravil rochne dne út 25. červenec 2006, 19:00, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2006, 18:47 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2006
Nahoru
Jakou teplotu má ten pasivní chladič čipsetu ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2006, 18:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Roman Vilím napsal:
Jakou teplotu má ten pasivní chladič čipsetu ?

jo malem sem se popalil, mam v biosu napsany nesmyslnejch 40°C (s pasivem) ... koupil sem si tohohle FANa:
http://okcomputers.cz/ventilator-gembir ... m/d-50286/
a sroubkama prichytil, je to rozmerove maly reseni, neni vubec hlucnej a teplota chipsetu klesla na vlaznou ... :roll:

_________________
ATi cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. srpen 2006, 12:39 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 15. březen 2005
Bydliště: Seč u Chrudimi, škola Plzeň
Nahoru
Na tyhle desce jem nedavno postavil takovej low-endovej PC se Sempronem 3000+ a vypada to, ze slape bez problemu. Dual channel RAM bezi bez problemu pres SPD. Teplotu passivu na chipsetu jesm nezkousel, tak nevim, ale ta sestava se standartne (spis malo) chaleznou skrini beha bez porblemu. OC jsem nezkousel (je to PC pro spotrebni usery). Ja tuhle desku vidim jako idealniho kandidata s nizkou cenou jako zaklad pro levne PC se Sempronem nebo levnejsimi Athlon 64...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. září 2006, 14:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Sonny napsal:
Předpokládám že když na tuhle desku hodím semprona 2800+ tak z něj asi moc nevymáčknu... ?


To asi ne, s násobičem 8x.Mám na ní 3000+ s tímtéž a OC ubohý - proti staršímu bráškovi na s.754,kterej běhal na 2500MHz reálně, tady mám problém dostat se na 2000Mhz - v BIOSu chybí nastavení Vcore a default si nastavuje 1,35V.BIOS je už verze 1.3,ale přibyly jen identifikace nových CPU a timing 1/2,co jsem si všiml (mimo updatu SMBusu).Možná další verze BIOSu budou štědřejší - jinak jen HW úpravy nebo jiná MB. :x
Jediná potěcha (za tu ale nemůže MB) je,že RAMky Kingston 533 mi běhají i na 667MHz,možná i na 800 (jak jsem zjistil na webu v jednom testu, kde jim stejnýma čipama Micron osazený Buffala takhle jely) - to ale zatím potvrdit nemůžu,protože Semprony pro AM2 maj omezení pro paměti max. do 667MHz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. září 2006, 14:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
janis napsal:
To asi ne, s násobičem 8x.Mám na ní 3000+ s tímtéž a OC ubohý - proti staršímu bráškovi na s.754,kterej běhal na 2500MHz reálně, tady mám problém dostat se na 2000Mhz - v BIOSu chybí nastavení Vcore a default si nastavuje 1,35V.BIOS je už verze 1.3,ale přibyly jen identifikace nových CPU a timing 1/2,co jsem si všiml (mimo updatu SMBusu).Možná další verze BIOSu budou štědřejší - jinak jen HW úpravy nebo jiná MB. :x
Jediná potěcha (za tu ale nemůže MB) je,že RAMky Kingston 533 mi běhají i na 667MHz,možná i na 800 (jak jsem zjistil na webu v jednom testu, kde jim stejnýma čipama Micron osazený Buffala takhle jely) - to ale zatím potvrdit nemůžu,protože Semprony pro AM2 maj omezení pro paměti max. do 667MHz.

heh mam 3200+ a jedu 2580MHz 8-) :;) protoze mam def. napeti 1,4V .. nevim proc, ale sem za to rad :wink:

_________________
ATi cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 4. září 2006, 16:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Jo,to buď safra rád - bohužel BIOS nejde otevřít v AMIBcp a zjistit,zda tam jsou zmíněné širší možnosti jen skryté a případně je otevřít,aby se zobrazovaly v menu SETUPu.Nevím,jakou verzi u MSI používají,vše,co je dostupné na netu,zatím nefunguje. :?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 7. září 2006, 09:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Tak nakonec se přece zadařilo - musím se omluvit MSI, i na téhle desce jde taktovat,aniž by bylo potřeba zvyšovat Vcore.Jen to chce trochu povolit paměti - tenhle timing není konečný,jen jsem potřeboval zjistit meze CPU,takže jsem jim nechal "fóra".Sempron 3000+ už běhá spokojeně na 300x8,víc v BIOSu nastavit nelze.Screeny tady:
http://web.telecom.cz/jadzi/K9NS3000.jpg
a pro srovnání SuperPi na starším bráškovi v s.754:
http://web.telecom.cz/jadzi/SuperPi.jpg
Jinak jsem na netu vyhrabal docela zajímavou stať z testů téhle MB (bohužel pro neznalé opět v ruštině :razz: , - zkoušeli nahrát BIOS z verze Ultra,která má lepší možnosti nastavení v BIOSu včetně změny Vcore,ale taky širší výbavu (6 portů SATA a 6 USB),BIOS flashnout šel bez problémů,PC startovalo,jen bylo třeba v BIOSu vypnout chybějící USB a SATA porty,aby nevázl POST.PC normálně naběhlo,OC šlo ještě o něco víc (asi 330MHz),jen Vcore se neměnilo,ačkoliv v BIOSu bylo nastaveno na vyšší - vývod autora zní,že na K9N Neo není stejný zdroj pro CPU,takže i proto ve správném BIOSu tato možnost chybí...
Celý článek vč. screenů tady:
http://people.overclockers.ru/QSSSoftware/record11


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 14. září 2006, 09:54 
Nováček
Nováček

Založen: 14. září 2006
Nahoru
jak jsi to udelal? mam tuhle desku, CPU Athlon 64 3000+, a z 1.8GHz ho nedam vic jak na 2.2GHz. pameti mam geil 2x512 800mhz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. září 2006, 07:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Jak to myslíš - udělal? No, konkrétně jsem nastavil takt základní frekvence postupně až na 300 MHz, děličku pamětí na 8 (přesně v BIOSu je 266) a povolil timing na pamětech,abych měl jistotu,že to nevázne na nich (mimochodem jedou i na 400/800 Mhz s děličkou 6 na CL 5,až si s tím vyhraju,hodím sem screeny)).Ještě nezapomeň shodit HTT násobič na 3x (v BIOSu 600).Vcore nastavit nelze,takže jsi odkázanej na možnosti CPU.Ještě podotýkám,že BIOS je poslední,verze 1.3 - ten Athlon,co máš,jsem chtěl kupovat původně taky,ale jelikož tam stejně zanedlouho půjde dvoujádro,tak jsem sáhnul po levnějším Sempronu.Chtělo by to ještě o něco vyšší rozsah základní frekvence,ale tahle deska je vyloženě budget solution,takže nic pro ladiče...A já zas nerad zbytečně vyhazuju,no :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. září 2006, 12:26 
Nováček
Nováček

Založen: 14. září 2006
Nahoru
HTT jsem nastavil na 3x, pameti na 266. a stejne jsem se dostal jen na 260mhz. je to pokrok, ale porad je to jen 2340MHz ve vysledku.... na tohle nastaveni mi ani 3dm 05 celej neprobehl, asi po minute se to kouslo, teplota CPU 55stupnu.

_________________
AMD A64 3000+ AM2, MSI K9N Neo-F, Geil 2x512MB 800MHz, ASUS EN7600GT /2DHT 256MB DDR3, Samsung 160GB, DVDRAM LGH10N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. září 2006, 13:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Ty Geily by potíže dělat neměly,ale pro klid duše: sraz je na 200 v BIOSu (dělička 10),timing hoď třeba na 4-4-4-9-12, 2T nebo vyndej druhý modul a nech jeden.Pak zkoušej znovu - nabootuješ-li,zkus SuperPi - to pro předběžný testy stačí.Přidávej po 3-5 MHz.Taky zkus prohazovat SATA port na disku,já ho mám zapojenej na 4 portu - ačkoliv potíže s tímhletím se spíš projevují tím,že nenabootuješ.Povypínej všechny "Spread spectrum" volby a vypni i "Auto frequency CPU to SB" apod.Pokud něco z toho zabere a CPU se pohne,pak můžeš dodat paměť a laborovat s tímhle (mám osazený sloty 1 a 2, a objednaný další 2 moduly Kingstonek).Pokud ne,pak jsi došel ke stropu CPU nebo chce víc "šťávy" - s touhle deskou ovšem obojí znamená konečnou.Hodně štěstí!
ˇApropos,jaký máš zdroj?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. září 2006, 14:08 
Nováček
Nováček

Založen: 14. září 2006
Nahoru
janis napsal:
Ty Geily by potíže dělat neměly,ale pro klid duše: sraz je na 200 v BIOSu (dělička 10),timing hoď třeba na 4-4-4-9-12, 2T nebo vyndej druhý modul a nech jeden.Pak zkoušej znovu - nabootuješ-li,zkus SuperPi - to pro předběžný testy stačí.Přidávej po 3-5 MHz.Taky zkus prohazovat SATA port na disku,já ho mám zapojenej na 4 portu - ačkoliv potíže s tímhletím se spíš projevují tím,že nenabootuješ.Povypínej všechny "Spread spectrum" volby a vypni i "Auto frequency CPU to SB" apod.Pokud něco z toho zabere a CPU se pohne,pak můžeš dodat paměť a laborovat s tímhle (mám osazený sloty 1 a 2, a objednaný další 2 moduly Kingstonek).Pokud ne,pak jsi došel ke stropu CPU nebo chce víc "šťávy" - s touhle deskou ovšem obojí znamená konečnou.Hodně štěstí!
ˇApropos,jaký máš zdroj?


Zdroj mam Fortron 350W

_________________
AMD A64 3000+ AM2, MSI K9N Neo-F, Geil 2x512MB 800MHz, ASUS EN7600GT /2DHT 256MB DDR3, Samsung 160GB, DVDRAM LGH10N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. září 2006, 20:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2006
Nahoru
Tak už jsem snad zjistil, jak to zapojit, ale dalo mi to zabrat
8-)

V tomhle pdf na straně myslim 260 by mělo byt tohle zapojení (jsou tam všechny používaný možnosti zapojení). Tak doufam, že tímto ulehčim práci dalším lidem.

http://www.alsa-project.org/alsa/ftp/da ... 2_ICH6.pdf


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. září 2006, 14:25 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2006
Nahoru
Už jste někdo řešil chlazení čipsetu? Zkusil jsem ho a málem jsem se popálil. Bude stačit fan 8cm zepředu bedny nebo nějak přímo přichytit fan 5cm nad čipset?

Jestli už s tim máte zkušenosti, tak prosim poraďte, nikde jsem to nenašel.

_________________
MB: MSI K9N Neo-F soc.AM2, CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+, RAM: DDR2 A-DATA 800MHz 2x1GB, GRAFIKA: HIS HD 3650 512MB i SilenceIII, HDD: WD 1TB SATA2, CASE: EC 5492BS, Seasonic S12 430W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. září 2006, 15:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Mám kousek od něj zatím jen postavený 80mm fan ze starého zdroje,zapojený na 5V,na pasivu není ani 50°C,takže ten fan v bočnici (eventuelně s windem) by měl všechno vyřešit - 40mm na pasivu by byla asi hlučnější.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. září 2006, 19:32 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2006
Nahoru
Koupil jsem 80 fan a přidělal ho dopředu bedny na nasávání vzduchu. Myslim že se to trochu zlepšilo, ale asi to vyřešim jako ty a přilepim ho oboustrannou lepenkou naproti čipsetu. Používáte Speedfan? Jak mam poznat kde je měřená teplota temp1,temp2,temp3 ? A proč žádná z těch teplot neukazuje nějaký hodně vysoký číslo (přepokládam,že ten pasiv na čipsetu má určitě víc než 50°C a taková hodnota tam neni žádná) ?

_________________
MB: MSI K9N Neo-F soc.AM2, CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+, RAM: DDR2 A-DATA 800MHz 2x1GB, GRAFIKA: HIS HD 3650 512MB i SilenceIII, HDD: WD 1TB SATA2, CASE: EC 5492BS, Seasonic S12 430W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 23. září 2006, 12:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Já to nemonitoruju,ale je to vidět třeba v Everestu:
http://web.telecom.cz/jadzi/tempchip.jpg
je to ta položka AUX, jinak zatím se v compu vrtám,tak to mám jen takhle:
http://web.telecom.cz/jadzi/chipset1.jpg
pak hodím 80mm fan na přední čelo a od něj wind na ten radiátorek - mám teď na grafice NV Silencer,tak konektor SATA disku musel o pozici níž a plánovaný fan z bočnice by byl Silencerem taky zacloněný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. září 2006, 20:04 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Nahoru
Hele nevite nekdo jestli z teto desky by sel nejakym zbusobem vytahnout S/PDIF vystup nekde treba klidne primo z desky i na pinech integraku. Ale netusim jestli je na te desce nejaky A/D prevodni. Blbec sem si to neuvedomil pri koupi respektive jsem si nevsim ze tam neni :(


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.