Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 6. květen 2021, 17:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1083 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 55  další
Autor Zpráva
 Předmět: Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady
PříspěvekZaslal v: so 1. červenec 2006, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
Asus M2N-E - cipset nForce 570 Ultra - socket AM2

Obrázek

Odkaz k vyrobci

Deska neni vhodna pro vyssi pretaktovani, ma problemy s restartem a praskanim zvuku u integr. zvukovky

recenze:
http://www.oclab.cz/index.php?option=co ... &Itemid=41

diskuze:
http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?bo ... uage=en-us
http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... &start=580
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=104083

Zkusenosti:
:!: Freezer64 lze pouzit, ale neni kompatibilni s rameckem socketu AM2 a po case ho muze ulomit
:!: deska ma jen 1 PATA konektor
:wink: BIOS ukazuje nizsi teplotu cipsetu nez je ve skutecnosti
:!: deska nema paralelni port, v dodavce neni ani vyvod
:!: pri OC po SW restartu se PC muze zaseknout a pomuze jen tvrdy reset
:arrow: deska u nekterych typu pameti spatne detekuje casovani podle SPD, je potreba nastavit rucne
:idea: max FSB zalezi na typu CPU, obvykle se dosahuje 230 - 260 MHz, vyjimky maji i k 300 MHz
:idea: pretaktovani v kombinaci s BIOSem 304 muze zpusobovat praskani zvuku u integrovane zvukovky - reseni: po ciste instalaci nejprve nahrat ovladace zvuku a pak az cipsetu a ostatni
:!: cipsety nF570, 570SLI a 590SLI muzou mit problem pri detekci nekterych SATA2 disku - pomaha BIOS 304 a novejsi
:idea: chlazeni pomoci heatpipe neni dobre vyresene - vyrazne teplejsi je chladic cipsetu
:!: ikdyz Asus uvadi plnou podporu Opteronu, tak muzou nastat problemy s nefungujicimi PS/2 a USB
:idea: pokud nejde instalace SATA HDD s hlackou "chyba pri nacitani operacniho systemu" je potreba nastavit u HDD z auto detekce na Large
:!: modely A64 EE a A64 X2 EE jsou podporovany az od BIOSu 205
:arrow: problem s opakovanym spoustenim PC, vytahovanim snury od elektriny apod. muze zpusobovat zdroj - libovolne znacky, jde o urcitou konstrukci.
:wink: po flashi noveho BIOSu se meni MAC adresa sitovky
:( castokrat je nutny reinstall Windows po flashi jineho/noveho BIOSu
:arrow: pokud mate ve hre malo FPS zkuste vypnout zvukovou kartu ve spravci zarizeni nebo nainstalovat program TeamSpeak a spustit pred hrou


Kompatibilita pameti:
:!: problem byva u pameti, ktere vyzaduji vic nez 1,95V (max hodnota BIOSu) - vic jde jen HW modem
:wink: nekompatibilita s 800MHz pametovymi moduly, pokud vyzaduji vic nez 1,95V

Odzkousene bez problemu: - Adata DDR2-800 512 i 1024MB, Geil DDR2-667, Corsair,
Problemy mely: - Kingston, GoodRAM, PQI, Zeppelin - pri instalaci ci ve Windows BSOD - pomaha prehozeni na jednokanal nebo snizeni rychlosti

Nove BIOSy: - ftp://asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-E

edit W 02.6.07 - promaz k 31.12.06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. červenec 2006, 18:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
pruso napsal:
PIESZKAM napsal:
Zdar,dnes mi přišla tato deska...Musím říct,že jsem s ní maximálně spokojen a můžu jí všem doporučit..Možnosti biosu jsou opravdu velké natož pak taktování...Stabilita je taky skvělá..Radiátor od heatpipe je opravdu velký,ale vypadá dobře. :o
Athlona 3500+ jsem nataktoval na 2.7Ghz,ale ještě jsem nezkoušel maximum.
Za tyto peníze není co řešit.... :)

pls napiš celou tvoji sestavu, thx

Athlon 64 3500+, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4, disk-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB, vga-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB, PCI-E, mechanika-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer,zdroj 400w

Toho frezera budu mít zítra tak ti pisnu ,jak to dopadlo..ju?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. červenec 2006, 21:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Bydliště: Peklo.
Nahoru
V programu CPU-Z mi to ukazuje Chipset nForce 550 a Southbridge nForce 590MCP.
Kam se poděl 570 Ultra ?Sisoftware Sandra 2007 mi zase nenapíše vůbec nic.

_________________
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. červenec 2006, 20:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Bydliště: Peklo.
Nahoru
Na jakej Bios jste taktovali ? Na původní ?
Potřeboval bych vědět pár položek z Biosu co znamenají.
PEG Link Mode
AMD Live - tato položka se mi tam objevila po upgradu Biosu na verzi 0203 v záložce Advanced v CPU Configuration.
Al Overclock - jestli automaticky sníží HT
Al N.O.S. - to samé jako Overclock

_________________
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. srpen 2006, 09:05 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2006
Nahoru
včera jsem ji dostal, sestavil,ale něco sem udělal blbě, protože když vypnu PC furt mi svítí klávesnice a myš

_________________
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. srpen 2006, 10:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. prosinec 2004
Bydliště: Reichenberg @ Liberec
Nahoru
no to ale neni nic blbyho, nektery pc to prostedelaj, akorat ti ted nepowim proc, nicmene tu v praci mam cca 10 pc a 1 znich si vesele sviti (mobo gigabyte)...

_________________

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. srpen 2006, 12:08 
Nováček
Nováček

Založen: 03. srpen 2006
Nahoru
Díky za odpověď, snad budou ty paměti v pohodě.
Jak máš větraný case, že ti ten chipset tak hřeje? Doufal jsem, že se to uchladí v pohodě...hned jak deska dorazí, tak napíšu jak mi to topí.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. srpen 2006, 21:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2005
Nahoru
jaky mate bios? kde se to zjisti ? me to pri nabihani pise 0103 to je ono ? pls blbne mi mozna deska, pri instalaci Win se to restaruje vzdy, myslim ze je to pometma, ale mozna by bios pomohl, proto se ptam

_________________
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. srpen 2006, 21:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
Butche napsal:
Díky za odpověď, snad budou ty paměti v pohodě.
Jak máš větraný case, že ti ten chipset tak hřeje? Doufal jsem, že se to uchladí v pohodě...hned jak deska dorazí, tak napíšu jak mi to topí.

No jak říkám v biosu píše teplotu čipsetu max 38,ale na chladiči neudržím ruku....radiátor od čipsetu je chladný,což je divné,ale heat-pipe jsou hodně teplé....tak nevím možná jsem chytl špatný kus

_________________
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. srpen 2006, 11:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
jj,radiator je lehce teplý,heat pipe a čipset jsou hodně horké!!!!nevím čím to je.....neudržím na tom prst ani sekundu

_________________
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. srpen 2006, 14:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Bydliště: Peklo.
Nahoru
Na čipsetu prst udržím v pohodě,heat pipe je teplá a radiator vlažný.
Radiator mi z části ofukuje box chladič.
Mám ale vepředu 120 fan,kterej na čipset vhání studenější vzduch.

_________________
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. srpen 2006, 20:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
NMS napsal:
PIESZKAM napsal:
jj,radiator je lehce teplý,heat pipe a čipset jsou hodně horké!!!!nevím čím to je.....neudržím na tom prst ani sekundu

Mám tutéž zkušenost - radiátor vlažný, heatpipe dost horká, ale po celé délce stejně (asi tedy funguje), čipset tak cca 65 C. Oproti jiným deskám (GB K8NF9) je ale vlažný, tam ta nF4 topila jak blázen ...

Tak to jsme na tom stejně,ale ted jsem na čipset dal vetráček a je už studený....a tech 65st. ti psalo i v biosu nebo jsi to měřil?

_________________
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. srpen 2006, 21:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2004
Bydliště: Polešovice
Nahoru
PIESZKAM napsal:
....a tech 65st. ti psalo i v biosu nebo jsi to měřil?

To, co ukazuje BIOS, nemá nic společného s teplotou čipsetu (ani s teplotou CPU) - je to teplota toho obvodu, co to měří, je na desce nahoře vpravo (interní čidlo ITE8716), poslední snímač není zapojený.

_________________

C2D E6550| GB P35-DS3R | 2x1GB Geil DDRII PC5300 | X1800GTO | Barča 320GB SATA 7200.10 | SH-S183L | Philips 170S


 Profil  
 Předmět: chladič?
PříspěvekZaslal v: čt 10. srpen 2006, 13:12 
Nováček
Nováček

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Ledeč nad Sázavou
Nahoru
Uvažuju o upgrade, vybral jsem si tuhle desku-chci se zeptat jestli na ní dostanu svýho Zalmana 7000B AlCu? Co jsem četl, tak je na tenhle chladič pro socket AM2 potřeba nějaký speciální rámeček, je to ten co je k desce?

_________________
Asus M2N-E, AMD4600 X2 2400/2800MHz AM2/Noctua NH-U12F, 2x1GB Kingston Hyper 800MHz MHz 5-5-5-15, Saphire 3850 Ultimate, Leadtek Winfast Expert, WD 120 GB SATA, WD 640GB SATA ,Samsung SH-S183A,Fortron 400W Bluestorm, M-audio Revolution 5.1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. srpen 2006, 18:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2004
Bydliště: Polešovice
Nahoru
Pokud vím, tak na řadu 7000 se dělá speciální rámeček jen na Socket LGA, protože se tyhle chladiče montují přímo na šrouby a ne na "košík", tak to bude asi problém.
Jedno řešení má Thermalright, ale jen pro své chladiče - náhradní RM pro AM2 "s478 compatible" - asi za 3 eura :D .
Obrázek
I když pro toho Zalmana by byla potřeba drobná "modifikace", jelikož spona jde skrz ...

_________________

C2D E6550| GB P35-DS3R | 2x1GB Geil DDRII PC5300 | X1800GTO | Barča 320GB SATA 7200.10 | SH-S183L | Philips 170S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. srpen 2006, 08:48 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2006
Nahoru
Posílám tuhle desku do servisu ( mám smůlu zároveň posílám i disk ) protože po vypnutí stále svítí myš a kláv., dále nejde připojit FDD a nesvítí kontrolka HDD. Mám problém, jak oddělat CPU, nemůžu sundat chladič je tam nějak moc přilepenej. Je to orig. box, který byl u CPU. Je na to nějakej trik?

_________________
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. srpen 2006, 08:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červenec 2005
Bydliště: Český Těšín,MS Kraj
Nahoru
visa napsal:
Posílám tuhle desku do servisu ( mám smůlu zároveň posílám i disk ) protože po vypnutí stále svítí myš a kláv., dále nejde připojit FDD a nesvítí kontrolka HDD. Mám problém, jak oddělat CPU, nemůžu sundat chladič je tam nějak moc přilepenej. Je to orig. box, který byl u CPU. Je na to nějakej trik?

Taky jsem ho měl přilepený ,když budeš ten chladič vytahovat,tahej ho rovně!!!!!!Protože mě se podařilo s chladičem vytáhnout i cpu...rovně tahej proto at neskřivíš piny na cpu

_________________
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. srpen 2006, 23:10 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
PIESZKAM napsal:
Stanin84 napsal:
Teda další člověk, co má s touhle deskou problémy.. Ve fórech na Asus.com a na Anandtech.com je takových lidí víc. Hlavně jde o problémy s kompatibilitou. Tak nevím, jestli do ní jít.. Už se blíží její koupě..

na asus.com s ní nekdo problémy nemá :P


Neee? Tak sleduj ty draku:

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?bo ... uage=en-us

_________________
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. srpen 2006, 08:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2006
Nahoru
Demon napsal:
visa napsal:
Posílám tuhle desku do servisu ( mám smůlu zároveň posílám i disk ) protože po vypnutí stále svítí myš a kláv., dále nejde připojit FDD a nesvítí kontrolka HDD. Mám problém, jak oddělat CPU, nemůžu sundat chladič je tam nějak moc přilepenej. Je to orig. box, který byl u CPU. Je na to nějakej trik?


Mě taky po vypnutí svítí kontrolka na klávesnici num lock.
Kontrolka od HDD ti přestala svítit nebo vůbec nesvítila ?Jestli vůbec nesvítila můžeš mít přehozený kabílky od ledky nebo je špatná ledka na skříni.
Fdd nejde připojit ? Bios ,správce zařízení ?



kontrolka HDD nesvítila vůbec ( s touto deskou ) vyzkoušel jsem pro jistotu jinou desku ( MSI ) a s tou to jede. Takže ledka i zapojení správné

_________________
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. srpen 2006, 08:23 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2006
Nahoru
PIESZKAM napsal:
Nechápu co tady píšete veci typu "svítí mi po vypnutí kontrolka"
však to tak má být,myslím že se to dá nekde v biosu vypnout...ale tím si nejsem jistý



hele draku, píšu to sem protože mě to sere a protože to není normální. v biosu se tutově nedá vypnout to aby ti svítila, nebo ne myš a klávesnice. ono je to docela blbý, když máš v noci v pokoji tmu a do toho ti červeně svítí myš a zeleně numlock. po konzultaci help linkou asus to opravdu dělat nemá a má se to reklamovat. howg

_________________
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1083 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 55  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.